Vihkimisen varaaminen

Kesän vihkiaikoja aletaan antaa edellisen vuoden vapun jälkeen. Eli kesän 2017 aikoja aletaan antaa toukokuun alussa 2016, kesän 2018 aikoja toukokuun alussa 2017 jne. Vihkiaikoja voivat varata niin nurmijärveläiset kuin ulkopaikkakuntalaisetkin.

Nurmijärven kirkossa ensimmäinen vihkiaika on lauantaisin klo 15.00. Muut ajat ovat siitä tasatunnein eteenpäin. Rajamäen ja Klaukkalan kirkoissa vihkiminen on mahdollista aiemminkin.

Vihkivarauksen voit tehdä seurakuntatoimistosta. Lisätietoa vihkimisestä Nurmijärvellä saat perhejuhlien häät-kohdasta.

Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliiton esteiden tutkintaa pyydetään seurakuntatoimistosta viimeistään 7 päivää ennen ja aikaisintaan neljä kuukautta ennen vihkimistä.

Kuulutukset

Esteiden tutkintapyynnön yhteydessä kihlapari saa valita sunnuntain ennen vihkimistä, jona heidän nimensä luetaan messussa kaikissa kolmessa kirkossa. Seurakunta rukoilee heidän ja solmittavan avioliiton puolesta.

Kihlaparin nimet julkaistaan kuulutuksia seuraavan viikon keskiviikon paikallislehdessä ja seurakunnan nettisivulla. Tämä ei ole välttämätöntä - pari voi itse päättää, haluaako nimensä lehteen ja seurakunnan nettisivulle.