Saapas

Saapas tarkoittaa kirkon etsivää nuorisotyötä ja meillä Nurmijärven seurakunnassa Saapas on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Tänä vuonna vietetään siis 15-vuotisjuhlia! Saapas partioi kunnan alueella joinakin viikonloppuina ja aattopäivinä. Saappaan toiminta perustuu vapaaehtoisten työntekijöiden panokseen. Lisätietoja palveluoperaatio Saappaasta löydät osoitteesta nuortenkeskus.fi

Nurmijärven Seurakunnassa Saapas operaatioista vastaa nuorisotyönohjaaja Marjut Timonen.

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyötä tehdään pääasiassa koulujen kautta ennaltaehkäisevänä toimintana, erilaisina pienryhmätoimintoina sekä keskusteluapuna. Esimerkkejä näistä toiminnoista ovat mm. kaikille kuudesluokkalaisille suunnattu Kantti kestää - päihdekasvatusohjelma, jota toteutetaan yhteistyössä kunnan nuorisopalveluiden kanssa, lasten ja nuorten sururyhmät ja muut pienryhmät. Yläkouluissa ja ammattioppilaitoksella järjestetään myös äXäri-kursseja vuorovaikutustaitojen lisäämiseksi. Lisäksi työntekijä osallistuu tarvittaessa koulujen oppilashuoltoryhmiin. Merkittävä erityisnuorisotyön toimintamuoto on palveluoperaatio Saapas.

Kuppila

Kuppila Nurtsilla seurakunnan nuorisotalolla to klo 15-18 ja pe 18-21
Hellas-Kuppila Rajamäen uudella nuorisotilalla Patruunantie 1 to klo 17-20

Kuppilatoiminta on seurakunnan toimintaa, johon osallistumisen kynnys on matala. Kuppilaan ovat tervetulleita kaikki nuoret, riippumatta siitä, osallistuuko muuhun seurakunnan toimintaan. Kuppilassa on mahdollista juoda kahvia ja syödä keksiä, pelata biljardia, katsella telkkaria, keskustella työntekijöiden kanssa tai vaan olla.

Erityisnuorisotyöntekijään voi aina ottaa yhteyttä jos elämä tavalla tai toisella tökkii - tai ihan muuten vaan!

Marjut (Mallu) Timonen
Erityisnuorisotyö, Saapas