Isoskoulutus

Isoset ovat olennainen osa rippikoulua. Niinpä isosia koulutetaan Nurmijärvelläkin joka vuosi. Rippikoulun käytyäsi sinullakin on mahdollisuus tulla koulutukseen ja toimia tulevilla ripareilla isosena. Vaikka tulet isoskoulutukseen, sinun ei ole pakko tulla isoseksi.

Syksystä 2012 alkaen isoskoulutus on ollut seurakunnassamme 1+1-vuotinen. Ensimmäinen vuosi on peruskoulutusta, jonka aikana harjoitellaan isosen perustaitoja. Toisen vuoden jatkokoulutuksessa syvenetään isoselle hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Molemmista koulutuksista saa oman erillisen todistuksen.

Mitä isoskoulutuksessa tehdään:

Koulutus koostuu noin joka toinen viikko olevista iltakokoontumisista tai viikonloppukoulutuksista, isoskoulutuspäivistä ja -leiristä sekä tapahtumista.

Isoskoulutuksessa muun muassa:

• syvennetään rippikoulussa jo opittua
  • tutustutaan lähemmin kolmiyhteiseen Jumalaan
  • opetellaan ryhmän ohjaamisen taitoja
  • suunnitellaan ja toteutetaan iltaohjelmia
  • harjoitellaan hartauksien valmistelua ja pitämistä
  • pohditaan isosen roolia ja tehtäviä rippikoululeireillä sekä niiden ulkopuolella

Miten mukaan isoskoulutukseen?

Isoskoulutus alkaa aina sykyisin. Isoskoulutuksen alkamisesta tiedotetaan rippikoululeireillä ja syksyn alussa mm. näillä sivuilla ja paikallislehdissä. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret.

Isoskoulutusta järjestetään uusille isosille kaikissa kolmessa piirissä; Rajamäellä ja Klaukkalassa keskiviikkoisin ja Nurmijärvellä torstaisin. Kokoontumisia on noin kahden viikon välein.

Ilmoittaudu syksyllä 2018 alkavaan isoskoulutukseen jo nyt täältä. (Uudet ja vanhat sama linkki!)

Jos ilmoittautuminen aiheuttaa ihmetyksiä ja harmaita hiuksia, kysy infoa nuorisotyönohjaajilta.

Syksyn koulutukset

Isoskoulutus Nurmijärvellä torstaisin
Seurakunnan nuorisotalolla (Pappilantie 1, Nurmijärvi)
Torstaisin klo 17-19: 6.9., 13.9., 27.9.,11.10., 25.10., 8.11., 22.11., 13.12.
Lisäinfo - Iiris Savolainen p. 050 320 7397, iiris.savolainen@evl.fi

Isoskoulutus Rajamäellä keskiviikkoisin
Nuorisotila Nurkalla (Paatruunantie 1, Rajamäki)
Keskiviikkoisin klo 17-19: 5.9., 19.9., 3.10., 31.10., 14.11., 28.11. ja 12.12.
Lisäinfo - Timo Liimatta p. 040 566 1475, timo.liimatta@evl.fi

Isoskoulutus Klaukkalassa keskiviikkoisin
Klaukkalan kirkolla, nuorisotilalla (Ylitilantie 6, Klaukkala)
Keskiviikkoisin klo 17-19: 12.9., 26.9., 10.10., 31.10., 14.11., 28.11.
Lisäinfo - Tiina Ahonen p. 044 422 0538, tiina.o.ahonen@evl.fi

Uusien isosten yhteiset tapahtumat
Syysmiitti sunnuntaina 2.9. klo 16-18 Nurmijärven seurakuntakeskuksella (Kirstaantie 5-7)
IKO-päivä lauantaina 6.10. klo 12-18 Klaukkalan kirkolla (Ylitilantie 6)
Veisumaraton perjantaina 23.11. Klaukkalan kirkolla (Ylitilantie 6)
Nuorten joulujuhla perjantaina 14.12. Nurmijärven seurakuntakeskuksella (Kirstaantie 5-7)

Vanhojen isosten koulutus

Nurmijärven vanhojen isosten yhteinen koulutus tapahtuu yhteisissä iltakokoontumisissa nuorisotalolla (Pappilantie 1) sekä isommissa tapahtumissa ja leireillä. Tämän lisäksi vanhojen isosten toimintaan kuuluu jonkin verran osallistumista ja auttamista muussa nuorisotyön toiminnassa. Lisäinfoa nuorisotyönohjaajilta.

Vanhojen isosten illat Nurmijärvellä, nuorisotalolla (Pappilantie 1)
Tiistaisin klo 18-20: 9.10., 6.11., 4.12.

Vanhojen isosten isommat jutut
Vanhojen isosten leiri syksyllä - 14.-16.9. Sääksissä (Ilm. Tiina Ahoselle 20.8.-6.9. Hinta 20€.)
IKO-päivä lauantaina 6.10. klo 12-18 Klaukkalan kirkolla (Ylitilantie 6)
Veisumaraton perjantaina 23.11. Klaukkalan kirkolla (Ylitilantie 6)

Isoskoulutuksen yhteiset jutut

Isoskoulutuspäivät ja -leirit ovat osa isoskoulutusta sekä uusille että vanhoille isosille.

Isoskoulutuspäivissä eli IKO-päivissä kokoontuvat yhteen kaikki Nurmijärven seurakunnan isoskoulutettavat ja isoset. Toiminnallisissa päivissä on isostaitoja kartuttavia rasteja, yhteistä äxöniä, musisointia ja hartautta sekä tietysti hyvää ruokaa ja seuraa. Kevään isoskoulutuspäivän korvaa lähiseurakuntien kanssa yhdessä järjestettävä Isorontti -isostapahtuma.

Syksyn IKO-päivä uusille ja vanhoille isosille
la 6.10. Klaukkalan kirkolla klo 12-18

Isoskoulutusleirit

Mitäpä olisi isoskoulutus ilman isoskoulutusleirejä? Leirit ovat luonnollisesti olennainen osa pääasissa leirityössä toimivien isosten koulutusta. Leireillä paitsi päästään aidoissa olosuhteissa leirifiilikseen ja opitaan tärkeitä isostaitoja myös tutustutaan ja ryhmäydytään tehokkaasti sekä päästään makustelemaan sitä, millaista on olla isosena leirillä. Leirikirjeet lähetetään isosille ennen kutakin leiriä.

Vanhojen isosten leiri syksyllä - 14.-16.9. Sääksissä
Leirille saavutaan perjantaina ja poistutaan sunnuntaina iltapäivällä. Ilmoittautuminen Tiina Ahoselle 20.8.-6.9. Hinta 20€.

Uusien isosten leiri keväällä
Leirille lähdetään perjantaina ja saavutaan takaisin sunnuntaina iltapäivällä. Lysti kustantaa 20€. Ilmoittautuminen aukeaa kun se on ajankohtaista.

IKO-päivä syksyisin - 6.10. klo 12-18 Klaukkalan kirkolla
Isoskoulutuspäivä sekä uusille että vanhoille isosille. Ohjelmassa  kanavia, yhteistä ohjelmaa ja murkinaa.

Isorontti -isoskoulutuspäivä
uusille isosille Mäntsälässä lauantaina 6.4.19
Kevään isostelu jatkuu monen sadan isosen voimalla. Isorontissa on paikalla uusia isosia seitsemästä seurakunnasta. Sekavaa touhua! Päivä kuuluu uusien isosten koulutukseen.

Ilmoittautuminen Isoronttiin tapahtuu sähköisesti viimeistään ??. Ilmoittautuessasi sinun tulee valita kanava, johon osallistut. Saattaa olla, että joku kanava on jo täynnä ja sen takia ilmoittautuminen ei onnistu. Valitse silloin uusi kanava ja yritä uudelleen. Ilmoittautumaan pääset sitten kun se on ajankohtaista.