Nurmijärven seurakunta on mukana Kirkkohallituksen Liikkuva seurakunta- hankkeessa pilottiseurakuntana. Hankkeen päämäärä on edistää liikunnallista elämäntapaa, urheilua ja kansalaistoimintaa seurakunnissa.

Liikkuva seurakunta

Liikkuvan seurakunnan on tarkoitus hoksauttaa myös seurakunnan työntekijät liikkumaan enemmän, istumaan vähemmän ja esimerkiksi pitämään kävelykokouksia.

Ihminen on henkinen, hengellinen ja fyysinen kokonaisuus ja on tärkeää pitää huolta näistä kaikista ulottuvuuksista. Ihminen voi hyvin jos nämä osa-alueet ovat tasapainossa. Hengellisesti liikuntaa voi lähestyä Luotuisuuden kautta, ruumis on Pyhän Hengen temppeli, jota saa pitää hyvässä kunnossa.

Arjen kristillisyys, liikunnan ilo ja riemu osana seurakunnan perustyötä on uusi, raikas tapa toimia. Tavoitteellinen urheilu ja kilpailu, lähinnä itsensä voittamisen ja kaikki pelaa- ajatuksella on toiminnan syvintä ydintä.  Liikkuvan seurakunnan tarkoitus on osoittaa että itsestä ja toisista huolehtiminen kuuluu meille, liikkuva elämäntapa ei tarkoita vain verenmaku suussa urheilua tai kropan muokkausta, vaan iloa, kunnioitusta ja kokonaisvaltaista huolenpitoa omasta ruumiista.

Evankeliumin julistaminen voi olla myös ruumiillista; olemme Jumalan kuvia, sellaisina kauniita ja täydellisiä ja meidän tehtävämme on pitää omalta osaltamme huolta jaksamisesta, liikunta on yksi hyvä keino kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Liikunnalla on yhteys yhteisöllisyyteen, henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen.

Liikuntaryhmiä seurakunnassa esimerkiksi:

Nuorten aikuisten salibanditreenit (alle 30v) Keudassa lauantaisin  klo 14-16
Perhekuntonyrkkeily Taekwondo-salilla Rajamäessä (ent. Hellas) keskiviikkoisin 19-20.30 ja sunnuntaisin 16.30-18.

Juoksuryhmä, joka tekee leppoisia yhteislenkkejä ainakin Kirkonkylän alueella. Tavoitteenasi voi olla omaksi iloksi juokseminen tai vaikka johonkin juoksutapahtumaan osallistuminen.

Liikkumassa mukana: Markus Asunta, Sanna Puhakka, Marjut Timonen ja Anna-Kaisa Tenhunen.

Markus Asunta
seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri, sosiaalinen media