Nurmijärven seurakunnan onnistumissuunnitelma

Olethan jo kuullut Nurmijärven seurakunnan Onnistumissuunnitelmasta?  Se on tullut voimaan 1.1.2015 – vaan mistä tarkkaan ottaen on kysymys?

Ennen puhuttiin strategioista, mutta me Nurmijärven seurakunnassa ajattelimme strategian olevan liian kuivakka nimi hienolle seurakunnan menestyksellisen toiminnan suunnitelmalle.

Siksi olen kiitollinen strategiatyöryhmällemme ja aivan kaikille valmisteluun osallistuneille, että Onnistumissuunnitelma jo nimessään ilmaisee, mistä on kysymys. Me lähdemme oikeasti onnistumaan!

Hienoa, että kirkkovaltuustomme hyväksyi näin raikkaan linjauksen seurakuntamme toiminnan suuntaviivoiksi.  Siksi uskonkin, että tähän yhteiseen suunnitelmaamme on jokaisen helppo tulla mukaan. Että sinullakin on ilo innostua aidosta mahdollisuudesta kaikkien meidän yhdessä rakentaa seurakuntaamme. Meidän kaikkien yhdessä Jumalan siunauksen ja armon varassa.

Lue alta Onnistumissuunnitelmamme ja tule elämään se todeksi!

Ari Tuhkanen
kirkkoherra

Onnistumissuunnitelman Kick off -tilaisuus pidettiin Klaukkalan kirkolla tammikuun viimeisenä lauantaina. Tilaisuuden innostajana toimi Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo (kuvassa keskellä).

Onnistumissuunnitelma

Missio: Kirkon tunnustuksen mukaisesti Nurmijärven seurakunta julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.

Visio: Seurakunta, johon kaikki haluavat kuulua.

Onnistumissuunnitelman painopistealueet

1. Luonteva kohtaaminen

– Etsimme keinoja tavoittaa lapset, nuoret ja vanhukset viemällä toimintaa sinne missä ihmiset luontaisesti ovat.
– Löydämme viestintään ja markkinointiin uusia ajanmukaisia kanavia.
– Olemme aktiivisesti mukana Nurmijärven alueen tapahtumissa.
– Hyödynnämme seurakunnan tiloja avaamalla ne seurakuntalaisten kohtaamispaikoiksi.

2. Rohkea kutsu

– Puhumme armollisesta Jumalasta rohkeasti ihmisten omalla kielellä.
– Pidämme huolta lähimmäisistämme Jeesuksen esimerkin mukaisesti.
– Teemme kristillisen kasvatuksen näkyväksi luontevasti kaikessa toiminnassa.

– Näytämme esimerkkiä luomakunnan varjelemisessa.

3. Pidetty työpaikka

– Kehitämme johtamista, alaistaitoja ja työhyvinvointia.
– Kehitämme kirkkopiirien ja työalojen välistä yhteistyötä.
– Panostamme henkilöstön koulutukseen.

4. Innostava yhteisö

– Etsimme seurakuntalaisille uusia toimintatapoja osallistua seurakunnan toimintaan.
– Olemme seurakuntalaisia iloisesti osallistava yhteisö.
– Otamme laajasti kaikkien lahjat käyttöön.