Messu Rajamäen kirkossa

Messu Rajamäen kirkossa Rajamäen kirkko

Kesäaikaan messu klo 18: Apostolien päivä: Herran palveluksessa Lit & srn: Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Apostolien päivä  - Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Tekstit: Hes. 2:1-8 ; Ef. 2:19-22 ; Matt. 16:13-19

Lit & srn: Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Martti Muukkonen
Rajamäen piirikappalainen TT, FM, YTM

Sääksin leiri- ja kurssikeskus

Toimintaa vittomakielisille

Jouluinen kirkkohetki ja joulupuuro.

Kauneimpien joululaulujen messu ja pyhäkoulu

Kauneimpien joululaulujen messussa lauletaan tämän vuoden Kauneimmat joululaulut vihkosesta. 3. adventtisunnuntain aiheena on Tehkää tie Kuninkaalle.

Rukoushetki

Tervetuloa!