Messu Rajamäen kirkossa

Messu Rajamäen kirkossa Rajamäen kirkko

Kesäaikaan messu klo 18: Apostolien päivä: Herran palveluksessa Lit & srn: Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Apostolien päivä  - Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Tekstit: Hes. 2:1-8 ; Ef. 2:19-22 ; Matt. 16:13-19

Lit & srn: Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Martti Muukkonen
Rajamäen piirikappalainen TT, FM, YTM

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit

Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi. (Ps. 25: 6)

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit.

2. paastonajan sunnuntai (Reminiscere). Sunnuntain aihe on Rukous ja usko. Jouni Vasikainen John Andersson Jonna Vartiainen messuryhmä 5

"Niin uskot kuin rukoilet" - meneekö se näin?Tätäkin pohditaan saarnassa.