Messun aikana pyhäkoulu. Kirkkokahvit.

Rakastaa, ei rakasta, rakastaa, ei rakasta…

Rakkauden kaksoiskäsky on tuttu rippikoulun ulkoläksyistä. Jeesus sanoo: Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Toinen on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Mitä on Jumalan rakastaminen? Onko se lähimmäisen rakastamista, toisten ihmisen näkemistä Jumalan kuvana. Käskyssä kehotetaan rakastamaan myös itseä. Jokainen meistä on Jumalan kuva.

Entä kun rakkauden kaksoiskäskyssä Jeesus erotti Jumalan rakastamisen ja lähimmäisen rakastamisen toisistaan. Rakastunut ajattelee rakkauden kohdetta tai rakkauden kohde on aina rakastuneen mielessä. Hänet ottaa huomioon elämässä ja elämän valinnoissa. Rakastatko sinä Jumalaa?  Millä tavalla otat Jumalan huomioon elämässäsi ja elämäsi valinnoissa?

Messussa liturgina ja saarnaa Leena Sipola, avustaa Katri Uutela

Anna minulle ymmärrystä noudattaa lakiasi,

olla sydämestäni sille kuuliainen.

Psalmi 119:34

Keidas

Diakoniaruokailu, keittolounas ja kahvi 1,50€

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa