Pyhäinpäivän messu

Pyhäinpäivän messu. Messussa liitetään esirukoukseen Rajamäen piirin alueelta viimeisen vuoden aikana kuolleet seurakunnan jäsenet. Katri Uutela, Ida Vartiala, Nurmijärven Kirkkokuoro, joht. Julia Hyyrynen, Sofia Hunttila, sello. Kirkkokahvit.

Pyhäinpäivän messu.

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Teksti: Matt. 5: 1–12

Messussa liitetään esirukoukseen Rajamäen piirin alueelta  viimeisen vuoden aikana kuolleet seurakunnan jäsenet.

Lit ja srn. Katri Uutela, avustaa Ida Vartiala, Nurmijärven Kirkkokuoro, joht. Julia Hyyrynen, Sofia Hunttila, sello. Kirkkokahvit ja messuavustus: Sjöholmin perhe ja Riitta-Leena Salomaa.

Martti Muukkonen
Rajamäen piirikappalainen TT, FM, YTM

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit

Nurmijärven kirkko

Safarimessu

"Joka aamu on armo uus." 3. sunnuntai ennen paastonaikaa, Ansaitsematon armo. Rippikoululaisten safarimessu.

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit