Pyhäinpäivän messu

Nurmijärven kirkko

Pyhäinpäivän aamun messu

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Liturginen väri: Liturginen väri: Punainen (iltajumalanpalveluksessa valkoinen)

Raamatuntekstit:

Psalmi: Ps. 89: 6–8, 16–19

Ensimmäinen lukukappale: Jes. 60: 18–21

Toinen lukukappale: Ilm. 21: 1–4

Messussa palvelevat pastorit Markus Asunta (Liturgia ja saarna) ja Jouni Vasikainen sekä kanttori Satu Ranta ja messuryhmä 1 sekä Aleksis-kuoro johtajanaan Victoria Meerson.

Markus Asunta
seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri, sosiaalinen media
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi
Jouni Vasikainen
Seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit.

2. paastonajan sunnuntai (Reminiscere). Sunnuntain aihe on Rukous ja usko. Jouni Vasikainen John Andersson Jonna Vartiainen messuryhmä 5

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit

"Niin uskot kuin rukoilet" - meneekö se näin? Tätäkin pohditaan saarnassa.