Reformaation merkkivuoden kantaattimessu

Reformaation merkkivuoden kantaattimessu Nurmijärven kirkko

Reformaation 500-vuotisjuhlavuoden huipentava kantaattimessu

Messun musiikkina kuullaan J. S. Bachin kantaatti Ein feste Burg ist unser Gott, jonka pohjana soi reformaattori Martti Lutherin virsi Jumala ompi linnamme. Kantaattia toteuttamassa on nurmijärveläisistä laulunharrastajista koottu suurkuoro sekä 15-henkinen orkesteri. Kantaatin johtaa kanttori Mikko Peltokorpi.

Juhlamessun liturgina on Markus Asunta ja saarnan toteuttaa kirkkoherra Ari Tuhkanen.

Tänä pyhänä EI ole messua Rajamäellä eikä Klaukkalassa, vaan näistä taajamista järjestetään bussikuljetus Nurmijärven kirkkoon. Bussit lähtevät Klaukkalan ja Rajamäen linja-autoasemilta klo 9.20, niissä on kyltti "kirkkokyyti". Myös välipysäkeiltä voi nousta kyytiin. Paluukuljetus lähtee seurakuntakeskuksen pihalta päiväjuhlan päätyttyä, noin klo 13.30.

Kehitysvammaisten kevätkirkko

Selkokielinen messu sekä kevätjuhla.

Artturi-sali

Veisataan 100- vuotiaalle Suomelle 10 x 10 suomalaista virttä

Tuo sinä vain itsesi, minä tuon virsikirjat.

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit museokahvilassa.

Messu toisena sunnuntaina helluntaista. Pyhäpäivän aihe on katoavat ja katoamattomat aarteet. Tämän sunnuntain sisältönä ovat katoamattomat taivaalliset aarteet ja toisaalta katoavat ja petolliset maalliset rikkaudet. Rikkauksien tavoittelu johtaa itsekkyydestä kasvaviin tekoihin, Jumalan rakkaus johtaa hänen tahtonsa mukaiseen palvelevaan elämään. Siinä Kristus on esimerkkimme. Hän oli rikas mutta tuli köyhäksi tehdäkseen meidät rikkaiksi. Liturginen väri on vihreä. Raamatuntekstit: Psalmi Ps. 49: 6-10, 16-21 Ensimmäinen lukukappale Sananl. 30: 7-9 Kahta minä sinulta pyydän - niin kauan kuin elän, älä niitä kiellä: Toinen lukukappale 1. Tim. 6: 6-12 Usko on suuri rikkauden lähde, kun tyydymme siihen mitä meillä on. Evankeliumi Matt. 16: 24-27 Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua Miksi pelkäisin pahana päivänä, kun petturien kavaluus saartaa minut?