Hiljaisuuden messu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa

Hiljaisuuden messu Tuomiosunnuntaina ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa klo 18 (HUOM aika!). Lauletaan Taize-lauluja. Lit & srn Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Tuomiosunnuntai

Kristus, kaikkeuden Herra

Kirkkovuoden viimeisen sunnuntain nimi vaihtelee eri kirkoissa. Joissain kirkoissa puhutaan vain viimeisestä sunnuntaista ilman lisämääreitä. Suomessa otettiin vuoden 1958 evankeliumikirjaan Ruotsin esikuvan mukaisesti nimitys tuomiosunnuntai. Tästä päivästä käytetään myös nimitystä Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Nämä kaksi erilaista aihetta muodostavat kuitenkin kokonaisuuden: kirkkotaiteessakin Kristus viimeisen tuomion toteuttajana on kuvattu maailmankaikkeuden valtiaaksi (Khristos Pantokrator).

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Hiljaisuuden messu  ja kirkkokahvit

Lauletaan Taize-lauluja

Tekstit: Mal. 3:19-201. Kor. 15:22-28, Matt. 25:31-46

Lit. ja srn.:  Martti Muukkonen

Kantt. Julia Hyyrynen

Pinja Markkula, sello; Tuula Grönqvist, laulu

Avustamassa Ankkuri-ryhmä

Anne-Maria Ahlstedt
lastenohjaaja, pyhäkoulutyö

Julia Hyyrynen
kanttori, Rajamäen kirkkopiiri
Patruunantie 7
05200 Rajamäki
Johanna Mikkola
Rajamäen suntio
Patruunantie 7
05200 Rajamäki
Martti Muukkonen
Rajamäen piirikappalainen TT, FM, YTM

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit

"Kun hän huutaa minua, minä vastaan." (Ps. 91:15) 1. paastonajan sunnuntai. Jeesus, kiusausten voittaja. Medialähetys Sanansaattajien kirkkopyhä.

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit.

2. paastonajan sunnuntai (Reminiscere). Sunnuntain aihe on Rukous ja usko. Jouni Vasikainen John Andersson Jonna Vartiainen messuryhmä 5

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit