Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa 1. adventtisunnuntai - Kuninkaasi tulee nöyränä Muukkonen, Hyyrynen

1. adventtisunnuntai - Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Tekstit: Jes. 49:8-10; Ilm. 3:20-22; Luuk. 19:28-40

Lit. ja srn.:  Martti Muukkonen

Kantt. Julia Hyyrynen

Anne-Maria Ahlstedt
lastenohjaaja, pyhäkoulutyö

Julia Hyyrynen
kanttori, Rajamäen kirkkopiiri
Patruunantie 7
05200 Rajamäki
Johanna Mikkola
Rajamäen suntio
Patruunantie 7
05200 Rajamäki
Martti Muukkonen
Rajamäen piirikappalainen TT, FM, YTM

Sääksin leiri- ja kurssikeskus

Toimintaa vittomakielisille

Jouluinen kirkkohetki ja joulupuuro.

Kauneimpien joululaulujen messu ja pyhäkoulu

Kauneimpien joululaulujen messussa lauletaan tämän vuoden Kauneimmat joululaulut vihkosesta. 3. adventtisunnuntain aiheena on Tehkää tie Kuninkaalle.

Rukoushetki

Tervetuloa!