Tuhkakeskiviikon messu

"Käykäämme nyt Jerusalemiin ja yhdessä paastotkaamme!" Tuhkakeskiviikko aloittaa pääsiäistä edeltävän paastonajan. Messussa piirretään tuhkaristit katumuksen merkiksi kaikille sitä haluaville.

Nimitys tuhkakeskiviikko tulee paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva. Nykyisin emme sirottele tuhkaa, mutta tarjolla on otsaan katumuksen merkiksi piirretty tuhkaristi.

Liturgina ja saarnaa Riku Larmala, avustaa Tiina Huovila ja kohtaamispaikkalaiset, kanttorina Julia Hyyrynen.

Ei pyhäkoulua eikä kirkkokahveja.

Tervetuloa vähän erilaiseen iltamessuun aloittamaan yhteistä paaston matkaa kohti pääsiäistä!

Messu Rajamäen kirkossa 3. sunnuntaina pääsiäisestä

Kohota Jumalalle riemuhuuto, maa, riemuitkaa, maan asukkaat! (Ps. 66:1)

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit.

Pyhäpäivän aiheena alkuperäinen nimi on "Jubilate!", riemuitkaa! Kirkkokäsikirjassa se on saanut otsikon Jumalan kansan koti-ikävä. Kumpiko on tärkeämpää, ilo vai ikävä?

Iltamessu

Aihe: "Jumalan kansan koti-ikävä." Klaken iltamessussa vietetään messua vapaamuotoisemmin. Musiikki koostuu gospel-lauluista ja on mahdollisuus vaeltaa rukousalttareilla. Messun jälkeen voi jäädä seurustelemaan iltateen äärellä.