Tuhkakeskiviikon messu Nurmijärven kirkossa

ke 14.2. kello 18.00 - kello 19.00

Nurmijärven kirkko

Tuhkakeskiviikosta alkaa paastonaika. Paastoon laskeudutaan laskiaistiistaita seuraavan keskiviikon messussa. TAI 1. Piet. 4: 1-5 Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään... Evankeliumi Matt. 6: 16-21Jeesus sanoo: ”Kun paastoatte, älkää olko synkän näköisiä niin kuin tekopyhät..." Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva. Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön. Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme. Litruginen väri: Violetti tai sininen Psalmi: Ps. 57: 2-4, 11-12 Armahda minua, Jumala, armahda minua, Ensimmäinen lukukappale Joel 2: 12-17 Vielä nytkin Herra sanoo: - Kääntykää minun puoleeni... Ensimmäinen lukukappale Toinen lukukappale Toinen lukukappale 2. Piet. 1: 1-11 Simon Pietari, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli, tervehtii teitä... sinuun minä turvaan.

Tuhkakeskiviikon messun aiheena on katumus ja paasto.
Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.
 
Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.
 
Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Liturginen väri: Violetti tai sininen

Raamatuntekstit:

Psalmi: Ps. 57: 2-4, 11-12 . 
Armahda minua, Jumala, armahda minua...


Ensimmäinen lukukappale   Joel 2: 12-17 
Vielä nytkin Herra sanoo:
- Kääntykää minun puoleeni, tehkää niin koko sydämestänne...

Toinen lukukappale 2. Piet. 1: 1-11 
Simon Pietari, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli, tervehtii teitä...
TAI 
1. Piet. 4: 1-5
Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään...

Evankeliumi Matt. 6: 16-21Jeesus sanoo:  ”Kun paastoatte, älkää olko synkän näköisiä niin kuin tekopyhät..."
 

Messussa palvelevat pastorit Jouni Vasikainen (liturgina ja saarnajana) ja Markus Asunta (avustus) sekä kanttori Mikko Peltokorpi ja diakonissa Minna Väänänen


Katso myös

su 25.2. klo 10.00 -11.10

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit.

2. paastonajan sunnuntai (Reminiscere). Sunnuntain aihe on Rukous ja usko. Jouni Vasikainen John Andersson Jonna Vartiainen messuryhmä 5
su 25.2. klo 10.00 -11.30

Rajamäen kirkko

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit

Herra, sinä olet laupias, muista minua, osoita ikiaikaista hyvyyttäsi. (Ps. 25: 6)
su 25.2. klo 12.00

Klaukkalan kirkko

Messu

"Niin uskot kuin rukoilet" - meneekö se näin?Tätäkin pohditaan saarnassa.