Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Rajamäen kirkossa

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Rajamäen kirkossa. Urut vaikenevat. LIturginen väri on musta.

Jumalan Karitsa

Pitkäperjantain sanoma julistaa: Kristus on kuollut meidän puolestamme. Hänen sovitustyönsä on täytetty. Siksi tämä on suuri päivä kristikunnassa.

Pitkäperjantain raamatunteksteissä seurataan Golgatan tapahtumia ristiinnaulitsemisesta Jeesuksen kuolemaan.

Raamatuntekstit:

Psalmi Ps. 22: 7-20. Minä olen maan mato, en enää ihminen,
olen kansani hylkäämä, ihmisten pilkka.

Ensimmäinen lukukappale Jes. 53 . Kuka uskoo meidän sanomamme? Kuka ymmärtää Herran käsivarren voiman?

Toinen lukukappale Hepr. 5: 7-10. Ihmiselämänsä päivinä Jeesus ääneen itkien rukoili ja huusi avukseen häntä, jolla oli valta pelastaa hänet kuolemasta, TAI   Hepr. 10: 12-20 . Kristus on uhrannut yhden ainoan syntiuhrin ja asettunut pysyvästi istuimelleen Jumalan oikealle puolelle.

Evankeliumi Matt. 27: 33-54. Kun he tulivat paikkaan, jota kutsutaan Golgataksi, Pääkallonpaikaksi, he tarjosivat Jeesukselle juotavaksi viiniä, johon oli sekoitettu sappea.

Palveluksessa palvelevat pastori Jouni Vasikainen ja kanttori Julia Hyyrynen