Sanansija 25.2.2018

Säröilevänäkin saa jatkaa matkaa

Jaakob painii enkelin kanssa (1. Moos 32:23-32). Hän ei päästä enkeliä ennenkuin tämä siunaa häntä. Jaakob oli pettänyt veljeään anastaen tältä esikoiselle kuuluvan perintöoikeuden ja siunauksen. Nyt hän oli kohtaamassa pettämäänsä veljeä. Jaakob paini syyllisyytensä kanssa; voiko suuren petoksen jälkeen saada enää siunausta elämäänsä?

Evankeliumissa (Luuk 7:36-50) syntinen nainen voitelee Jeesuksen jalat kalliilla tuoksuöljyllä. Jeesus kiittää naisen kaikkensa antavaa rakkautta, josta hän toteaa ”hän sai paljot syntinsä anteeksi, sen vuoksi hän rakasti paljon”.

Elämässä tehdään virheitä, joskus isojakin. Miten niiden yli pääsee? Onko suurinta siunausta se, että epäonnistumisen jälkeen pystyy vielä rakastamaan? Että itsessä säilyy kyky antaa ja ottaa vastaan hyvää? Jaakob sai siunauksen, mutta jäi ontumaan lonkkaansa. Säröilevänäkin saa jatkaa matkaa.

Pirjo Kuula,
Nurmijärven seurakunnan vs. seurakuntapastori

Rationaalisuus ja usko -blogi

Kirkkoherra Ari Tuhkanen ja fyysikoksi koulutettu Pertti Eskelinen pohdiskelevat aihetta. Voit lukea ajatuksia tästä pdf-tiedostosta