Uskonpuhdistuksen muistopäivä 5.11.2017

MUISTO VAI TULEVAN TOIVO?

Matt. 16: 1-4
Jeesuksen luo tuli fariseuksia ja saddukeuksia, jotka halusivat panna hänet koetukselle ja pyysivät häntä näyttämään merkin taivaasta. Mutta Jeesus vastasi heille: ”Illalla te sanotte: ’Tulee kaunis ilma, kun taivas ruskottaa’, ja aamulla: ’Tänään tulee ruma ilma, sillä taivas on synkän ruskottava.’ Taivasta te kyllä osaatte lukea, mutta ette aikojen merkkejä. Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki.” Hän jätti heidät siihen ja lähti pois.

5.11. on tänä vuonna erityinen päivä.  On Reformaatio 500 vuotta  -merkkivuoden  päätöspäivä ja samalla pääjuhlapäivä.  Niin Nurmijärvelläkin.  Kokoonnumme kaikki Nurmijärven kirkkoon ja seurakuntakeskukseen viettämään uskonpuhdistuksen muistoa.  Mutta emme todellakaan vain muistoa.  Katsomme eteenpäin.  Tulevaisuuteen, jonka Jumala meille avaa, kun vain muistamme reformaation -  vanhalta nimeltään uskonpuhdistuksen – lahjan.  Sanoman yksin Vapahtajamme sovintovereen turvautumisesta syntiemme anteeksisaamiseksi.  Tekojen tien yrittäminen on tiensä päässä, Jeesus-tiellä armo  avaa matkamme Taivaan kotiin saakka.

Kyllä tämä meidänkin sukupolvemme on surullista kyllä paha ja uskoton sukupolvi.  Onneksi on kuitenkin siis armo, jota koko Kristuksen kirkko – olemme sitten luterilaisia, katolisia tai vaikkapa metodisteja tai helluntailaisia – saamme kaikille kertoa.  Ja niin kuin Joona oli kolme päivää kalan vatsassa, saamme uskossa omistaa, että vain kolme päivää hauta saattoi pitää Herran Jeesuksen.  Nyt meillä on ylösnoussut Vapahtaja.  Meillä on tulevaisuus ja toivo!

Ari Tuhkanen

Rationaalisuus ja usko -blogi

Kirkkoherra Ari Tuhkanen ja fyysikoksi koulutettu Pertti Eskelinen pohdiskelevat aihetta. Voit lukea ajatuksia tästä pdf-tiedostosta