Sanansija ennen kiirastorstaita 2018

Älä tule kiirastorstain messuun minun saarnaani kuuntelemaan

Aion kertoa kiirastorstain messun saarnassa Graalin maljasta. Tarkemmin sanottuna siitä, että legendat kuolemattomuuden maljasta, johon Jeesuksen veri valui sotilaan keihäänpiston jälkeen, viittaavat ehtoollismaljaan.

Aion myös saarnata siitä, miten Jeesus ehtoollista asettaessaan asetti myös julman teloituksensa rakkauden uhriksi meidän puolestamme, sinun ja minun. Älä kuitenkaan tule kiirastorstain messuun minun saarnaani kuuntelemaan.

Älä nyt ymmärrä väärin, haluan että tulet messuun ja saa sen saarnankin kuunnella. Mutta älä tule sitä varten. Tule sinne kohtaamaan ehtoollispöydän leipään ja viiniin kätkeytynyt Jeesus, pääsiäisjuhlan alkaessa kun juhlimme ehtoollisen asettamista ja sitä, että Jeesus suostui ristille meidän tähtemme. Jeesus sanoo: Tulkaa, kaikki on jo valmiina.

Markus Asunta, seurakuntapastori

Rationaalisuus ja usko -blogi

Kirkkoherra Ari Tuhkanen ja fyysikoksi koulutettu Pertti Eskelinen pohdiskelevat aihetta. Voit lukea ajatuksia tästä pdf-tiedostosta