Vertti-vertaisryhmä

Masennusta tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaville vanhemmille ja heidän 8-12-vuotiaille lapsilleen.

Tuntuuko arjen pyörittäminen joskus ylivoimaiselta, kun omat voimat eivät riitä?

Onko sinulla mahdollisesti huolia liittyen lapseesi?

Oletko miettinyt, miten puhuisit omasta sairaudestasi lapsellesi?

Haluatko tietoa, miten tukea ja auttaa lastasi?

Vertti- vertaisryhmä alkaa vuosittain lokakuussa. Ilmoittautuminen viimeistään elokuun loppuun mennessä.

Vertaistukea

Vertaisryhmätoiminta on ennaltaehkäisevä toimintamuoto, joka tarjoaa tukea lapsille ja vanhemmille. Tavoitteena on lisätä lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja arjen sujuvuutta. Vanhempien ja lasten yhteiset ryhmätapaamiset ovat tärkeä osa Vertti-ryhmää.

Vertti-ryhmässä kokemusten jakaminen ja vanhemmuuteen sekä lapsiin liittyvät kysymykset ovat keskeisellä sijalla. Vanhemmille annetaan tietoa sairauden vaikutuksista lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen. Vanhemmat voivat keskustella vanhemmuudesta vertaistensa kanssa.

Lasten ryhmä tarjoaa tietoa vanhemman sairaudesta. Se antaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen muiden lasten kanssa erilaisten tehtävien ja leikkien kautta. Lasten kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.

Vertti-vertaisryhmä alkaa vuosittain lokakuussa Omppulinnassa, Rajamäentie 9 B, Nurmijärven kirkonkylässä. Ryhmätapaamisia on yhteensä 10.

Ryhmän ohjaajina toimivat seurakunnasta: diakoninen perhetyöntekijä Tarja Kolari, diakoni Hanna Alava, lastenohjaajat Katariina Kuronen ja Anne Kontturi sekä kunnan perhetyöntekijät Kati Aaltonen ja Anne Naumanen.

- vanhempien ryhmän ohjaaja Tarja Kolari, 050 430 8420, tarja.kolari@evl.fi

- lasten ryhmän ohjaaja Anne Naumanen, 040 317 4093, anne.naumanen@nurmijarvi.fi