HAUTAUSMAIDEN KEVÄTTIEDOTE

Kesä lähestyy nyt vauhdikkaasti ja hautausmaan kevätkunnostus on alkanut. Hoitohenkilökunta toivoo, että omaiset poistavat kynttilälyhdyt haudoilta kesän ajaksi. Samoin kaikki talvikoristeet, joita halutaan käyttää uudelleen seuraavana syksynä. Henkilökunta voi tarvittaessa poistaa hoitotöitä haittaavat lyhdyt tai muut esineet.

Kesäkukkien istutus hoitohaudoille (haudat, joista on tehty hoitosopimus seurakunnan kanssa) aloitetaan maanantaina 10.6. mikäli säät ovat suotuisat.

Kasteluvesi on kytketty käyttöön. Putkirikkoja on ollut useita ja tilapäisiä katkoksia saattaa olla jollain osalla hautausmaata. Kasteluvettä on kuitenkin saatavilla vesipisteiden luona olevista altaista.

Hautakivi on monella haudalla kallellaan. Seuraukset hautakiven kaatumisesta voivat olla vakavia ja haudan haltija on vastuussa kaatuneen kiven aiheuttamista vahingoista. Hautakiven suoristamiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä kiviliikkeeseen tai seurakuntaan. Suoristus voidaan tehdä aina sulan maan aikana.  Hautakivi suoristetaan vain suoristamalla aluskivi – minkäänlaisia välikiiloja ei saa käyttää.

Jätteiden lajittelu jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Toivomme, että jokainen lajittelee tuomansa roskat niille osoitettuihin astioihin. Tämä säästää henkilökunnan työpanosta varsinaiseen hoitotyöhön.

Autolla hautausmaalle ei saa ajaa. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa hautatoimistosta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen. Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia.

Hautatoimen henkilöstö

044 422 0503          Hautatoimi toimistosihteeri