Hautausmaan kesätiedote:

Hautausmaan siivous ja kunnostustyöt on pääosin tehty. Parhaillaan tehdään nurmikoiden paikkauksia, käytävien kunnostusta ja istutusten kunnostusta. Myös hautakivien suoristuksia tehdään, kun muilta töiltä ehditään.

Kesäkukkien istutus seurakunnan hoidossa oleville haudoille on tehty viikolla 24. Istutuksen yhteydessä on siirretty haudalla mahdollisesti olleet hyväkuntoiset kevätkukat ja äitienpäiväruusut hautakiven taakse. Omaiset voivat n. 1 – 2 viikon aikana halutessaan viedä ne pois ja istuttaa muualle. Tämä sen vuoksi, että haudan kukkapesän kasvutekijät eivät riitä suuremman kukkamäärän hyvään kasvuun.

Kesäkukat vuonna 2019

Hoitohaudat: Begonia x hybrida, Maisemabegonia, lajikkeet: Big red with green leaf (punakukkainen), Big rose with bronze leaf (vaaleanpunaiset kukat, tummat lehdet) ja Begonia x hybrida Florencio (oranssinpunaiset kukat).

Sankarihaudat: Impatiens Sun Harmony, Sateenkaaripalsami, lajikkeet White (valkoiset kukat) ja Compact Lavender (vaaleanvioletit kukat).

Hautalyhdyt on hautausmaan hoitotöiden vuoksi vietävä pois kesän ajaksi. Hautakiven takana niitä ei tule säilyttää, kuten ei muitakaan koriste-esineitä tai työvälineitä.

Kallellaan olevat hautakivet ovat vakava turvallisuusriski. Kehotamme omaisia tarkistamaan hautakiven ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta. Haudan haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista. Suoristustyö on viisainta jättää työn hallitsevien henkilöiden tehtäväksi. Välikiiloja tai –kiviä ei kiven alle saa laittaa!

Autolla ajo hautausmaalle on kielletty. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa seurakunnan hautatoimesta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia omaisia.

Jätteiden lajittelu tehdään jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Toivomme, että jokainen lajittelee tuomansa roskat niille osoitettuihin astioihin. Tämä säästää henkilökunnan työpanosta varsinaiseen hoitotyöhön.

044 422 0503          Hautatoimi toimistosihteeri

050 597 6770          Puistopäällikkö