Parisuhdekursseja

Seurakunnassamme järjestetään erilaisia parisuhdekursseja ja -leirejä. 

Syksyllä 2021 on alkamassa Maltilla eteenpäin-ryhmä.

 

Maltilla eteenpäin -ryhmä pariskunnille

                        Dirt Bike, Air Hyppy, Motocross Ratsastajakuva: Pixabay

Meinaako maltti mennä ja pinna palaa parisuhteessa?

Syksyllä 2021 järjestetään pariskunnille ryhmä, jossa harjoitellaan rauhoituskeinoja tiukkoihin tilanteisiin, jolloin ”mopo meinaa karata käsistä” tai ”lapaset pudota kokonaan”.  Kyky tyynnyttää ja rauhoittaa omaa mieltään parisuhteen hätätilanteissa on tärkeä taito ja sitä voi harjoitella. Tärkeää on myös oppia näkemään, kuinka molemmat puolisot vaikuttavat toisiinsa. Heitetäänkö öljyä liekkeihin ja jos heitetään, niin millä eri tavoilla?

Maltilla eteenpäin -ryhmän tavoitteena on harjoitella rauhoituskeinoja ja tunteiden säätelyä yhdessä puolison kanssa. Menetelminä käytetään erilaisia alustuksia ja vakauttavia harjoituksia sekä kotitehtäviä. Ryhmään otetaan kolme pariskuntaa ja tarvittaessa pareille voidaan järjestää myös tapaamisaikoja perheneuvojan luona ryhmän lisäksi. Ennen ryhmän alkua ohjaaja tapaa vielä pariskunnat erikseen ennakkohaastattelun merkeissä.

Kokoontumisajat: keskiviikkoisin 6.10, 13.10., 27.10. ja 3.11. 2021 klo 17-19          Paikka: Klaukkalan kirkko 

Ilmoittautumiset ja tiedustelut ryhmän ohjaajalta: Perheneuvoja, pari- ja perheterapeutti Elina Mäenpää puh. 044 422 0549 tai elina.maenpaa@evl.fi

Ryhmän oheismateriaalina on kirja ”Turvasatama – Parisuhteen vahvistamisen ryhmä lasta odottaville ja pienten lasten vanhemmille”.  

 

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi Sääksin leirikeskuksessa 4.-6.9.2020 

Onko tunneyhteys kumppaniisi heikko tai lähes olematon? Haluatko vahvistaa keskinäistä tunneyhteyttä ja läheisyyttä kumppanisi kanssa? Haluatteko oppia tunnistamaan ja pysäyttämään haitalliset kehät riitatilanteissa. Haluatteko oppia tunnistamaan paremmin omia reagointitapoja (esim. hyökkääminen ja puolustautuminen) ja omia ja kumppanin tarpeita?

Tunnekeskeinen parisuhdekurssi järjestetään Sääksin leirikeskuksessa Kiljavalla 4.-6.9.2020 (pe-su). Kurssi on ennaltaehkäisevä ja sille voi osallistua parit, joilla ei ole akuuttia kriisiä tai ratkaisemattomia isoja ristiriitoja suhteessaan. Kurssi perustuu kiintymyssuhdeajatteluun. 

Kurssi järjestetään yhteistyössä Vantaan perheasiain neuvottelukeskuksen kanssa ja sille otetaan 8 paria, joista puolet tulevat Nurmijärveltä ja puolet Vantaalta. Ohjaajina toimivat perheneuvojat ja paripsykoterapeutit Elina Mäenpää ja RIitta Tapionsalo. Kurssiin kuuluu alkuhaastattelu ja Sue Johnsonin kirja: Kuinka sinut tuntisin paremmin. 

Kurssimaksu on 172eur/pari sisältäen ohjelman ja täysihoidon omilla liinavaatteilla. Kurssimaksuun voi hakea tukea diakoniarahastosta tarvittaessa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset alkuhaastatteluun Elina Mäenpää puh. 044 422 0549 tai elina.maenpaa@evl.fi 

 

 

---

Jos ongelmat parisuhteessa ahdistavat arjessa, älä jää yksin vaan ota yhteyttä kirkon perheneuvontaan. Puh. 050 5946 452