Rippikoulusunnuntai 27.1.2019

Rippikouluvuosi alkaa ns. rippikoulumessulla 27.1.2019 omassa lähikirkossaan, kaikki rippikoululaiset osallistuvat tähän. Tässä messussa kerrotaan ehtoolliselle osallistumisesta, sen jälkeen rippikoululainen voi osallistua oman seurakuntamme messuissa itsenäisesti ehtoolliselle. Messun lopuksi saat riparipassin, johon sinun tulee kerätä tarvittavat merkinnät ennen rippikoulusi loppua.

Messut ovat sunnuntaisin klo 10 Nurmijärvellä ja Rajamäessä sekä klo 12 Klaukkalassa (tarkista kaksoispyhien ja kesän lehdistä tai netistä www.nurmijarvenseurakunta.fi). Merkitsi korttiin jo valmiiksi oma nimesi, sekä messun/muun tilaisuuden paikka ja aika. Suntio antaa merkinnän käynnistä messun päätteeksi (edellyttää normaalia käytöstä ja osallistumista). Riparipassi tulee jättää kirkkosalin pääoven viereiseen koriin messuun tultaessa, ja suntio jakaa kortit takaisin messun päätteeksi.

Riparipassi

Seurakunnan toimintaan osallistut tutustumiskäynnein. Sinun tulee käydä kolmessa messussa ja kolmessa muussa seurakunnan tilaisuudessa. Säilytyä hyvin riparipassiasi, johon sinun tulee pyytää messussa/muussa tilaisuudessa olevalta seurakunnan työntekijältä (suntio, pappi, nuorisotyöohjaaja) kuittaus käynnistäsi.

Jos et pääse riparimessuun pyydä vetäjilta esim. safarilla oma riparipassi.

Safarit

Seurakuntasafari on pieni yhteinen matka seurakunnan toimintaan, joka toteutetaan yhtenä sunnuntaipäivänä Nurmijärven kirkossa ja kirkonmäellä ja Klaukkalan kirkolla. Päivä aloitetaan yhteisellä messulla Nurmijärvellä klo 10.00 ja Klaukkalassa 12.00 (tästä messusta ei saa messumerkintää). Sen jälkeen syödään lounas seurakuntakeskuksessa (maksuton).Nurmijärvellä lounaan jälkeen kierretään ryhmissä tutustumassa kirkonmäen ympäristössä sijaitseviin seurakunnan toimintaa esittelevissä toimitiloissa. Päivä päättyy noin klo 14.45. Ryhmillä voi olla lopussa omia juttuja. Klaukkalassa kierretään kirkon tiloissa ja päiväpäättyy n 16.00.

Vuoden 2019 seurakuntasafarit järjestetään Nurmijärvellä 10.2 ja 10.3 Klaukkalassa 3.2 ja 3.3. Muualla rippikoulunsa käyville on varattu tilaa ensimmäiseen (3.2.) ja viimeiseen (10.3.) safariin. Jos sinulla on pakottava syy, voit osallistua myös muihin safareihin jonkin ryhmän mukana. Ilmoita kuitenkin poikkeuksesta omille ryhmäsivetäjille.

Safari alkaa Nurmijärven kirkosta

Messut kello 10.00

Seurakuntakeskuksessa (Kirtstaantie 7-9) on ruokailu ja osa ryhmistä

Avaa suurempi versio klikkaamalla kuvaa.

Messut Klaukkalan kirkossa ovat 12.00

Messu Rajamäellä 10.00 kesäkaudella 12.00

Suurempi versio avautuu klikkaamalla kuvaa.

Kirkon sisäseinä on yhtenäinen kuin Kristuksen ihokas, jonka kerrotaan olleen yhtä kangasta.

Alttarifrescon ”Tie, totuus ja elämä” maalasi suunnittelukilpailun voittanut taiteilija Anna Räsänen 1956. Frescon yleisilme korostaa toivoa arkielämän keskellä ja se antaa tilaa monenlaisille ajatuksille.