Rippikoulusunnuntai 30.1.2022

Rippikouluvuosi alkaa ns. rippikoulumessulla 30.1.2022 omassa lähikirkossaan, kaikki rippikoululaiset osallistuvat tähän. Tässä messussa kerrotaan ehtoolliselle osallistumisesta, sen jälkeen rippikoululainen voi osallistua oman seurakuntamme messuissa itsenäisesti ehtoolliselle. Messun lopuksi saat riparipassin, johon sinun tulee kerätä tarvittavat merkinnät ennen rippikoulusi loppua.

Messu on Nurmijärvellä ja Rajamäessä klo 10  ja Klaukkalassa klo 12. Tule paikalle hyvissä ajoin.

Riparipassi

Seurakunnan toimintaan osallistut tutustumiskäynnein. Käy kolmessa messussa ja kolmessa muussa seurakunnan tilaisuudessa. Säilytä hyvin riparipassiasi, johon sinun tulee pyytää messussa/muussa tilaisuudessa olevalta seurakunnan työntekijältä (suntio, pappi, nuorisotyöohjaaja) kuittaus käynnistäsi.

Jos et pääse riparimessuun pyydä oman ripariryhmäsi ohjaajilta oma riparipassisi.

Safarit

Seurakuntasafari on pieni yhteinen matka seurakunnan toimintaan, joka toteutetaan yhtenä sunnuntaipäivänä Nurmijärven kirkossa ja kirkonmäellä ja Klaukkalan kirkolla. Päivä aloitetaan yhteisellä messulla Nurmijärvellä klo 10.00 ja Klaukkalassa 12.00 (tästä messusta ei saa messumerkintää). Sen jälkeen syödään lounas seurakuntakeskuksessa (maksuton). Nurmijärvellä lounaan jälkeen kierretään ryhmissä tutustumassa kirkonmäen ympäristössä sijaitseviin seurakunnan toimintaa esittelevissä toimitiloissa. Päivä päättyy noin klo 14.45. Ryhmillä voi olla lopussa omia juttuja. Klaukkalassa kierretään kirkon tiloissa ja päivä päättyy n 16.00.

Vuoden 2022 seurakuntasafarit järjestetään Nurmijärvellä 6.3. ja 27.3. ja Klaukkalassa 13.2. ja 20.3. Muualla rippikoulunsa käyville on varattu tilaa ensimmäiseen (13.2. KLA) ja viimeiseen (27.3. NVI) safariin. Jos sinulla on pakottava syy, voit osallistua myös muihin safareihin jonkin ryhmän mukana. Ilmoita kuitenkin poikkeuksesta omille ryhmäsi vetäjille.

Koronan takia voitulla muutoksia niistä tiedotaan erikseen.

Nurmijärven kirkossa messu alkaa klo 10.00

Messu Klaukkalan kirkossa alkaa klo 12.00

Messu Rajamäellä 10.00 kesäkaudella 12.00

Suurempi versio avautuu klikkaamalla kuvaa.

Kirkon sisäseinä on yhtenäinen kuin Kristuksen ihokas, jonka kerrotaan olleen yhtä kangasta.

Alttarifrescon ”Tie, totuus ja elämä” maalasi suunnittelukilpailun voittanut taiteilija Anna Räsänen 1956. Frescon yleisilme korostaa toivoa arkielämän keskellä ja se antaa tilaa monenlaisille ajatuksille.