Oberammergaun kärsimysnäytelmä 2020 - tule mukaan!

Oberammergau on Saksassa, eteläisessä Baijerissa Alppien juurella sijaitseva kunta. Se on tunnettu kymmenen vuoden välein esitettävästä Jeesuksen kärsimysnäytelmästä sekä koristeellisista taloistaan.

Oberammergaun kärsimysnäytelmää esitetään vuonna 2020 jo 42. kerran. Perinne sai alkunsa vuonna 1633, jolloin 30-vuotisen sodan aikana suuri osa kylän asukkaista oli menehtynyt ruttoon. Tuolloin asukkaat lupasivat, että he tulevat esittämään Jeesuksen viimeisiä vaiheita kuvaavaa näytelmää joka 10. vuosi, jos säästyvät kulkutaudilta. Lupauksen jälkeen kukaan ei enää menehtynyt ruttoon. Ja niin näytelmä esitettiin ensimmäistä kertaa  helluntaina 1634.

Näytelmän kaikki näyttelijät ovat syntyneet Oberammergaussa tai ovat asuneet siellä vähintään 20 vuotta. Kylässä on asukkaita noin 5000 ja liki puolet heistä osallistuu näytelmään näyttelijöinä tai laulavat kuorossa. Näytelmän erikoisuutena on myös se, että siinä ei käytetä tekopartoja eikä peruukkeja. Vuotta aiemmin rooleihin valitut saavat valinnan yhteydessä käskyn ryhtyä kasvattamaan partaa ja hiuksia. Yleisöä katettuun ulkoilmateatteriin mahtuu 5000 ihmistä, mutta itse näyttämöllä on taivas kattona.

Esityksen pituus on viisi tuntia ja siinä on kolmen tunnin väliaika ruokailutaukona. Tällöin kylän ravintoloihin on katettu päivällinen jokaiselle katsojalle.

Nurmijärven seurakunta järjestää seurakuntamatkan tähän erityiseen tapahtumaan 10.-14.8.2020. Matkan varrella tutustumme myös muihin kohteisiin, mm. Swarovskin suureen kristallikauppaan Wattensissa, Innsbruckin vanhaan kaupunkiin Itävallassa ja Saksassa luostareihin Ettalissa ja Linderhofissa sekä Neuschwansteinin linnaan.

Matkanjohtajana kappalainen Leena Sipola, mukana on myös kirkkoherra Ari Tuhkanen. Matkan tekninen järjestäjä King Tours. Paikkoja on rajoitetusti.

Matkan hinta Nurmijärven seurakunnan jäsenille 1350 €, muille 1450 €. Varausmaksu 200 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Hintaan sisältyy: lentomatkat, kuljetukset, sisäänpääsymaksut, hotellimajoitus kahden hengen huoneessa, aamiaiset, illalliset + yksi lounas, opastus ja matkanjohtajan palvelut.

Hintaan ei sisälly: yhden hengen huoneen lisämaksu (160 €), juomat ja juomarahat, lounaat (paitsi yksi), vakuutus.

Lisätiedot Leena Sipola, 050 310 1042.

Sitovat ilmoittautumiset 31.1.2020 mennessä leena.sipola@evl.fi.

Oberammergaun kärsimysnäytelmän logo