Messu Rajamäen kirkossa

Messu Rajamäen kirkossa Rajamäen kirkko

Kesäaikaan messu klo 18: Apostolien päivä: Herran palveluksessa Lit & srn: Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Apostolien päivä  - Herran palveluksessa

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.

Tekstit: Hes. 2:1-8 ; Ef. 2:19-22 ; Matt. 16:13-19

Lit & srn: Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Messu Rajamäen kirkossa

"Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani." Ps. 119: 105

Klaken iltamessu ja pyhä tanssi

Iltamessussa hengähdetään musiikin, rukouksen ja ehtoollisen äärellä. Tänään mukana myös meditatiivista pyhää tanssia! Lapsille pyhäkoulu.

Perhemessu

Mikkelinpäivän perhemessussa tutustutaan Jumalaan laulaen ja leikkien, huomioiden perheen pienimmätkin. Tervetuloa koko perhe!