Messu Nurmijärven kirkossa

su 27.8. kello 10.00 - kello 11.15

Nurmijärven kirkko

Messu kahdentenatoista sunnuntaina helluntaista. "Saapua yhteiseen pöytään ja jakaa / murrettu leipä, Kristuksen ruumis, / leipä ja viini, leipä ja viini - / läsnä on Jumalan valtakunta, / Kristus meissä." (Virsi 959:1)Matt. 21: 28-32 Jeesus sanoi ylipapeille ja kansan vanhimmille: ”Mitä te tästä sanotte? Eräällä miehellä oli kaksi poikaa.

Päivän otsikko on "Itsensä tutkiminen". Jumalan sana neuvoo meitä arvioimaan itseämme ja elämäntapaamme. Oikea itsensä tunteminen näkyy nöyryytenä ottaa vastaan armo yksin Jumalan lahjana. Itseriittoisuus vääristää ihmisen todellisuudentajun. Hän kuvittelee pystyvänsä täyttämään Jumalan tahdon omin neuvoin.

Raamatun tekstit:

Psalmi Ps. 51: 6-14: Sinua, sinua vastaan olen rikkonut,
olen tehnyt vastoin sinun tahtoasi.

1. lukukappale Job 42: 1-6 :  Job sanoi Herralle:
- Nyt minä ymmärrän, että kaikki on sinun vallassasi...
tai 1. Sam. 17: 37-45, 48-50 :  Daavid sanoi: ”Herra, joka pelasti minut leijonan ja karhun kynsistä, pelastaa minut myös tuon filistealaisen käsistä.”

2. lukukappale Room. 7: 14-25: Me tiedämme, että laki on hengellinen.

Evankeliumi Matt. 21: 28-32 :  Jeesus sanoi ylipapeille ja kansan vanhimmille:  ”Mitä te tästä sanotte? Eräällä miehellä oli kaksi poikaa..."

Liturgina pastori Jouni Vasikainen, Antti Koivisto Korpilahdelta saarnaa. Kanttorina Mikko Peltokorpi.

Tule mukaan kohtaamaan Jumala. Virret soivat, yhteinen rukous kantaa. Evääksi elämääsi saat Raamatun sanan ja Kristuksen itsensä ehtoollisleivän ja -viinin muodossa. Alttarilta jatketaan elämään todeksi kukin omaa tehtäväämme elämässä, Jumala kanssamme.


Katso myös

ke 22.8. klo 18.00 -19.30

Nurmijärven seurakuntakeskus

Messuavustajien tapaaminen Seurakuntakeskuksessa

Mikä on hyvää messuissamme? Miten niitä voisi kehittää yhteisöllisempään suuntaan?
su 26.8. klo 12.00

Klaukkalan kirkko

Messu

Lähimmäisen sunnuntai
su 2.9. klo 10.00 -11.30

Rajamäen kirkko

Messu ja kirkkokahvit

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." 15. sunnuntai helluntaista, Kiitollisuus.