Pyhäinpäivän messu

Nurmijärven kirkko

Pyhäinpäivän aamun messu

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Liturginen väri: Liturginen väri: Punainen (iltajumalanpalveluksessa valkoinen)

Raamatuntekstit:

Psalmi: Ps. 89: 6–8, 16–19

Ensimmäinen lukukappale: Jes. 60: 18–21

Toinen lukukappale: Ilm. 21: 1–4

Messussa palvelevat pastorit Markus Asunta (Liturgia ja saarna) ja Jouni Vasikainen sekä kanttori Satu Ranta ja messuryhmä 1 sekä Aleksis-kuoro johtajanaan Victoria Meerson.

seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri, sosiaalinen media
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi
Seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi

Ennen Klaukkalan joulujuhlaa vietetään yhteistä messua kirkon puolella.

Nurmijärven kirkko

Jouluinen nuortenmessu

"Joulu on taas, riemuitkaa nyt! Lapsi on meille tänä yönä syntynyt" Nuorten joulujuhlan aloitusmessu

Ehtoollismessu. 4. adventtisunnuntai. Herran syntymä on lähellä.