Pyhäinpäivän messu

Nurmijärven kirkko

Pyhäinpäivän aamun messu

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Liturginen väri: Liturginen väri: Punainen (iltajumalanpalveluksessa valkoinen)

Raamatuntekstit:

Psalmi: Ps. 89: 6–8, 16–19

Ensimmäinen lukukappale: Jes. 60: 18–21

Toinen lukukappale: Ilm. 21: 1–4

Messussa palvelevat pastorit Markus Asunta (Liturgia ja saarna) ja Jouni Vasikainen sekä kanttori Satu Ranta ja messuryhmä 1 sekä Aleksis-kuoro johtajanaan Victoria Meerson.

seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri, sosiaalinen media
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi
Seurakuntapastori, Kirkonkylän kirkkopiiri
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi

Lasse Heikkilän laulujen messu

Lauletaan lauluja Suomalaisesta messusta sekä muita Lasse Heikkilän lauluja ja ollaan sovinnon teeman äärellä. Pyhän aiheena "Antakaa toisillenne anteeksi". HUOM! Ei messua klo 10!Messussa on mukana Nurmijärven kirkkokuoro ja bändi Pertti Eskelisen johdolla!

Pyhäinpäivän aamun messu Nurmijärven kirkossa

Pyhäinpäivä aamuna juhlimme pyhien yhteyttä. Kasteen ja ehtoollisen kautta olemme yhtä Jeesuksen kanssa, ja hänen välityksellään jo taivaan juhlaan päässeiden pyhien kanssa. Jokaisessa messussa on pääsiäisen tapahtumien lisäksi läsnä myös taivaan juhla.

Pyhäinpäivän iltamessu Nurmijärven kirkossa

Pyhäinpäivän iltamessussa muistamme kuolleita läheisiämme. Vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten ja Nurmijärvelle haudattujen nimet luetaan. Heidän muistokseen sytytetään kynttilöitä symboliksi siitä, että Jeesuksen ylösnousemus on myös heidän valonsa.