Hiljaisuuden messu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa

Hiljaisuuden messu Tuomiosunnuntaina ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa klo 18 (HUOM aika!). Lauletaan Taize-lauluja. Lit & srn Martti Muukkonen, kant. Julia Hyyrynen

Tuomiosunnuntai

Kristus, kaikkeuden Herra

Kirkkovuoden viimeisen sunnuntain nimi vaihtelee eri kirkoissa. Joissain kirkoissa puhutaan vain viimeisestä sunnuntaista ilman lisämääreitä. Suomessa otettiin vuoden 1958 evankeliumikirjaan Ruotsin esikuvan mukaisesti nimitys tuomiosunnuntai. Tästä päivästä käytetään myös nimitystä Kristuksen kuninkuuden sunnuntai. Nämä kaksi erilaista aihetta muodostavat kuitenkin kokonaisuuden: kirkkotaiteessakin Kristus viimeisen tuomion toteuttajana on kuvattu maailmankaikkeuden valtiaaksi (Khristos Pantokrator).

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle" (Matt. 25: 31). Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai lopussa ja alussa - kuuluu sama viesti: Jumala lähestyy meitä Kristuksessa ja asettaa meidät kasvojensa eteen. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään. Viimeisessä tuomiossa Jumalan vanhurskaus toteutuu lopullisesti.

Hiljaisuuden messu  ja kirkkokahvit

Lauletaan Taize-lauluja

Tekstit: Mal. 3:19-201. Kor. 15:22-28, Matt. 25:31-46

Lit. ja srn.:  Martti Muukkonen

Kantt. Julia Hyyrynen

Pinja Markkula, sello; Tuula Grönqvist, laulu

Avustamassa Ankkuri-ryhmä

kanttori, Rajamäen kirkkopiiri
Patruunantie 7
05200 Rajamäki
Klaukkalan suntio
Kiinteistöpalvelut
Ylitilantie 6
01800 Klaukkala

Messu Rajamäen kirkossa

"Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani." Ps. 119: 105

Klaken iltamessu ja pyhä tanssi

Iltamessussa hengähdetään musiikin, rukouksen ja ehtoollisen äärellä. Tänään mukana myös meditatiivista pyhää tanssia! Lapsille pyhäkoulu.

Perhemessu

Mikkelinpäivän perhemessussa tutustutaan Jumalaan laulaen ja leikkien, huomioiden perheen pienimmätkin. Tervetuloa koko perhe!