Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa

Messu, pyhäkoulu ja kirkkokahvit Rajamäen kirkossa 1. adventtisunnuntai - Kuninkaasi tulee nöyränä Muukkonen, Hyyrynen

1. adventtisunnuntai - Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Tekstit: Jes. 49:8-10; Ilm. 3:20-22; Luuk. 19:28-40

Lit. ja srn.:  Martti Muukkonen

Kantt. Julia Hyyrynen

kanttori, Rajamäen kirkkopiiri
Patruunantie 7
05200 Rajamäki
Rajamäen suntio
Kiinteistöpalvelut
Patruunantie 7
05200 Rajamäki

Nurmijärven seurakuntakeskus

Messuavustajien tapaaminen Seurakuntakeskuksessa

Mikä on hyvää messuissamme? Miten niitä voisi kehittää yhteisöllisempään suuntaan?

Lähimmäisen sunnuntai

Messu ja kirkkokahvit

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon." 15. sunnuntai helluntaista, Kiitollisuus.