Tuhkakeskiviikon messu Nurmijärven kirkossa

ke 14.2. kello 18.00 - kello 19.00

Nurmijärven kirkko

Tuhkakeskiviikosta alkaa paastonaika. Paastoon laskeudutaan laskiaistiistaita seuraavan keskiviikon messussa. TAI 1. Piet. 4: 1-5 Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään... Evankeliumi Matt. 6: 16-21Jeesus sanoo: ”Kun paastoatte, älkää olko synkän näköisiä niin kuin tekopyhät..." Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva. Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön. Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme. Litruginen väri: Violetti tai sininen Psalmi: Ps. 57: 2-4, 11-12 Armahda minua, Jumala, armahda minua, Ensimmäinen lukukappale Joel 2: 12-17 Vielä nytkin Herra sanoo: - Kääntykää minun puoleeni... Ensimmäinen lukukappale Toinen lukukappale Toinen lukukappale 2. Piet. 1: 1-11 Simon Pietari, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli, tervehtii teitä... sinuun minä turvaan.

Tuhkakeskiviikon messun aiheena on katumus ja paasto.
Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.
 
Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.
 
Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Liturginen väri: Violetti tai sininen

Raamatuntekstit:

Psalmi: Ps. 57: 2-4, 11-12 . 
Armahda minua, Jumala, armahda minua...


Ensimmäinen lukukappale   Joel 2: 12-17 
Vielä nytkin Herra sanoo:
- Kääntykää minun puoleeni, tehkää niin koko sydämestänne...

Toinen lukukappale 2. Piet. 1: 1-11 
Simon Pietari, Jeesuksen Kristuksen palvelija ja apostoli, tervehtii teitä...
TAI 
1. Piet. 4: 1-5
Kun siis Kristus on ruumiissaan kärsinyt, niin olkaa tekin valmiita kärsimään...

Evankeliumi Matt. 6: 16-21Jeesus sanoo:  ”Kun paastoatte, älkää olko synkän näköisiä niin kuin tekopyhät..."
 

Messussa palvelevat pastorit Jouni Vasikainen (liturgina ja saarnajana) ja Markus Asunta (avustus) sekä kanttori Mikko Peltokorpi ja diakonissa Minna Väänänen


Katso myös

su 23.9. klo 10.00 -11.30

Rajamäen kirkko

Messu Rajamäen kirkossa

"Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani." Ps. 119: 105
su 23.9. klo 18.00

Klaken iltamessu ja pyhä tanssi

Iltamessussa hengähdetään musiikin, rukouksen ja ehtoollisen äärellä. Tänään mukana myös meditatiivista pyhää tanssia! Lapsille pyhäkoulu.
su 30.9. klo 12.00

Perhemessu

Mikkelinpäivän perhemessussa tutustutaan Jumalaan laulaen ja leikkien, huomioiden perheen pienimmätkin. Tervetuloa koko perhe!