Helluntain messu Nurmijärven kirkossa. Kirkkokahvit museokahvilassa.

Nurmijärven kirkko

Pyhän Hengen vuodattaminen. Helluntain ajankohta määräytyy Apostolien teoissa (Ap. t. 2) kuvatusta Pyhän Hengen vuodattamisesta, joka tapahtui Kristuksen ylösnousemuksen jälkeisenä juutalaisten helluntaina.

Juutalaiset viettävät helluntaijuhlaansa 50. päivänä pääsiäisestä. Juhlan suomenkielinen nimi on saatu ruotsin kielen ilmauksesta helig dag (= pyhä päivä). Monissa kielissä juhlan nimi pohjautuu kreikan sanaan pentekoste (= viideskymmenes).

Juutalaisten helluntai oli sadonkorjuun ja 100-luvulta jKr. myös lain saamisen juhla. Kristillisessä helluntaissa tulivat keskeisiksi aiheiksi Pyhän Hengen saaminen ja Hengen toiminta sekä alkuseurakunnan ja koko Kristuksen kirkon synty. Helluntaina toimitettiin ensimmäiset kristilliset kasteet. Varhaisessa kirkossa helluntai oli pääsiäisen ohella toinen vuoden kastepäivistä.

Messussa palvelevat pastorit Mauri Tolvanen (liturgia ja saarna) ja Jouni Vasikainen (avustus) sekä kanttori Anni Nummila.

Kirkkokahvit museokahvilassa

Kappalainen, Kirkonkylän piirikappalainen, kouluyhteistyö
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi

Seksuaalineuvoja, seksuaalikasvatus (SSS - Suomen Seksologisen Seuran auktorisoima).

Nurmijärven kirkko

Messu Nurmijärven kirkossa. Kirkkokahvit.

Messu 11. sunnuntaina helluntaista. Saarnaajana kiimingin seurakunnan kappalainen Klaus Kallioranta. Ps. 81: 9-17 Ensimmäinen lukukappale Jer. 18: 1-10 Toinen lukukappale Ilm. 3: 1-6 Evankeliumi Luuk. 19: 41-48

Ystävyyden kammari

Nurmijärven seurakuntakeskus

Messuavustajien kokous

Messuavustajien kokous seurakuntakeskuksella. Tule mukaan suunnittelemaan messuja ja jakamaan ajatuksia messuelämästä Nurmijärvellä. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat!