Katsomukset ja elämä -keskustelupiiri

Miten olevaisen perustasta voidaan puhua? Aiheesta keskustellaan Klaukkalan kirkolla (ryhmätila 2, 2. krs.) lähtien liikkeelle lyhyistä tekstikatkelmista, nimittäin Laozin kirjasta Salaisuuksien tie ja Vanhasta Testamentista (2. Ms. 3:1-15, Jumalan nimi).

Tervetuloa noin kerran kuussa keskiviikkoisin kokoontuvaan keskustelupiiriin, jossa pohditaan sekä uskontojen että muiden katsomusten merkitystä nykyelämässä laajasti ja avoimesti!

Useimmissa tapaamisissa keskustelun pohjana toimivat lyhyet tekstikatkelmat eri uskontojen pyhistä kirjoituksista tai samoja aiheita koskevista filosofisista tai vaikkapa ajankohtaismedian teksteistä. Tekstit, jotka ovat hyvin lyhyitä, luetaan tapaamisten aluksi. Välillä aiheet tuodaan suoraan lähelle arkipäivää ja tämän päivän eettisiä ja yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Syksyllä 2019 keskustelupiiri kokoontuu Klaukkalan kirkolla klo 18.00-19.30 seuraavasti:

• Ke 25.9. Monet jumalat -dokumenttielokuva (Morgan Freeman), keskustelu ja jatkon suunnittelu
  • Ke 30.10. Miten olevaisen perustasta voidaan puhua? Tekstikatkelmat Laozin kirjasta Salaisuuksien tie ja Vanhasta Testamentista (2. Ms. 3:1-15, Jumalan nimi?)
  • Ke 27.11. Oikeudenmukaisuus ja teot arjessa. Näkökulma tarkennetaan edellisen tapaamisen lopussa yhdessä sen osallistujien kanssa.

Keskustelupiiristä vastaa seurakunnan puolesta pastori Ville Päivänsalo ja sen koordinaattorina toimii Pertti Eskelinen. Piirin toimintaa pyritään kehittämään sekä uskontodialogin että yleisen katsomusdialogin suuntiin – sen mukaan, mitkä aiheet ja toimintatavat piiriläisiä eniten kiinnostavat.

Tule mukaan kohtaamaan yhdessä mielenkiintoisia keskustelunaiheita ja tutustumaan uusiin ihmisiin tai aiempiin tuttaviin lisää! Myös kirkkoon kuulumattomat tai muiden uskontokuntien edustajat ovat oikein tervetulleita.

vs. seurakuntapastori, Klaukkalan kirkkopiiri (50 %)
Ylitilantie 6
01900 Klaukkala

Ystävyyden kammari

Kohtaamispaikka Ystävyyden kammari

Kaikenikäiset tervetuloa! Vapaamuotoista keskustelua. Kahviraha 1,-. Ohjelmahetkiä.

Rajamäen nuorisotila Nurkka

Kaakaopyhäkoulu