1. Adventtisunnuntain perhemessu Nurmijärven kirkossa

1. Adventtisunnuntain perhemessu Nurmijärven kirkossa Nurmijärven kirkko

1. adventtisunnuntai avaa joulun odotuksen. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme.

Kuninkaasi tulee nöyränä

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen

Liturgia ja saarna: Pirjo Kuula, avustus: Jouni Vasikainen, lastenohjaajat Mirva Kämäräinen ja Sari Lehtinen. Kanttorina Jonna Vartiainen.

Messun jälkeen on perinteiset  adventtimyyjäiset: tarjolla riisipuuroa  ja torttukahvit lähetyksen hyväksi.

Nurmijärven kirkko

Messu 3. sunnuntai ennen paastonaikaa

Messun aiheena on Ansaitsematon armo.