Katsomukset ja elämä -keskustelupiiri

Tervetuloa K&E-keskustelupiiriin pohtimaan sekä uskontojen että muiden katsomusten merkitystä nykyelämässä laajasti ja avoimesti! Nyt aiheena on fyysikko-filosofi Kari Enqvistin kirkolle esittämän haasteen pohjalta Kirkko keskustelufoorumina -- kirkko kirkkona.

Lähtökohtaisesti keskitymme noin joka toisella kerralla johonkin yleisempään katsomuksellista keskustelua herättelevään aiheeseen ja joka toisella kerralla keskustelemme erityisesti uskonnoista. Tällöin käytämme soveltuvin osin kansainvälisesti tunnettua Kuunteleva keskustelu kirjoituksista -menetelmää. Sen perusideana on lukea rinnakkain eri uskontojen pyhiä kirjoituksia ja pohtia niiden merkitystä nykyisin kunkin keskustelijan omaa käsitystä kunnioittaen.

Tule siis mukaan kohtaamaan yhdessä mitä mielenkiintoisimpia keskustelunaiheita ja tutustumaan uusiin ihmisiin tai aiempiin tuttaviin lisää! Myös kirkkoon kuulumattomat, kenties ateistit tai muiden kuin kristillisten uskontokuntien edustajat, ovat oikein tervetulleita mukaan. (Talvikauden seuraava kokoontuminen on 11.3. klo 18.)

Piiristä vastaa seurakunnan puolesta pastori Ville Päivänsalo ja sen koordinaattorina toimii Pertti Eskelinen.

vs. seurakuntapastori, Klaukkalan kirkkopiiri (50 %)
Ylitilantie 6
01900 Klaukkala

Katsomukset ja elämä -keskustelupiiri

Tervetuloa K&E-keskustelupiiriin pohtimaan sekä uskontojen että muiden katsomusten merkitystä nykyelämässä laajasti ja avoimesti! Nyt aiheena muslimien ja kristittyjen vuoropuheluhanke Yhteinen sana (A Common Word).