Sanajumalanpalvelus livelähetyksenä Nurmijärven kirkosta

su 17.5. kello 10.00 - 11.05
Nurmijärven kirkko

Sanajumalanpalvelus Nurmijärven kirkossa . Palvelusta voi seurata livelähetyksenä seurakunnan nettisivuilla olevan linkin kautta.

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate)

Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

 

Raamatuntekstit

Psalmi Ps. 40: 2-6

1. lukukappale Dan. 9: 17-20 Daniel rukoili ja sanoi...

2. lukukappale Room. 8: 24-28 Meidät on pelastettu, se on varma toivomme...

Evankeliumi Matt. 6: 5-13 Jeesus opetti ja sanoi...

 

Hetkessä palvelevat pastorit Anni Pesonen (iturgia) ja Jouni Vasikainen (saarna) sekä kanttori Julia Hyyrynen. Palveluksen streemaa eli välittää verkkoon pastori Markus Asunta ja taphtumaa moderoi, huolehtii taustoista ja kommentoi pastori Lea Kujanpää. Palveluksen puitteista huolehtii suntio Jari Paukkunen


Ota yhteyttä

Seurakuntapastori, TT, Kirkonkylän kirkkopiiri
Kirstaantie 5-7
01900 Nurmijärvi
Seurakuntapastori, Klaukkalan kirkkopiiri
Ylitilantie 6
01800 Klaukkala