Pyhäinpäivän konsertti

la 31.10. kello 20.00 - la 31.10. kello 21.30
Sopraanosolisti Päivi Pylvänäinen
Nurmijärven kirkko

Helsingin filharmoninen kuoro johtajanaan Jonas Rannila sekä sopraanosolisti Päivi Pylvänäinen ja pianisti Satu Ranta.

Sielunmessu tai requiem on katolisen kirkon jumalanpalvelus, jossa rukoillaan edesmenneiden puolesta. Helsingin filharmonisen kuoron repertuaariin kuuluvat kaikki merkittävimmät Requiem-sävellykset. Pyhäinpäivän konserttiin on koottu kauneimpia otteita Mozartin, Brahmsin ja Verdin sielunmessuista. Tällä kertaa koskettavat teokset esitetään flyygelin säestyksellä.

Suurimman painon konsertissa saa tässä konsertissa Brahmsin saksankielinen sielunmessu (vuosilta 1863-1869), joita Mozartin (vuodelta 1791, keskeneräinen) ja Verdin (1874) sävellykset kehystävät. Brahmsin Requiem eroaa sisarteoksistaan käytetyn tekstin muodossa. Säveltäjä ei tyytynyt perinteiseen liturgiseen Requiem-kaavaan, vaan etsi Lutherin kääntämästä Raamatusta sen inhimillisesti lohduttavimpia tekstin kohtia.

Ohjelmisto soveltuu erityisesti pyhäinpäivän sanomaan ja tunnelmaan.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.