Pyhäinpäivän messu Nurmijärven kirkossa

la 31.10. kello 10.00 - la 31.10. kello 11.15
Nurmijärven kirkko

Messu on Jumalan kansan perhejuhla, tervetuloa koko perheen voimin Sanan, musiikin ja ehtoollisen äärelle! Kirkossa otetaan huomioon turvavälit - käytössä on vain joka toinen penkkirivi. Maskien käyttämistä kirkossa suositellaan vahvasti. Tulethan vain terveenä! Kirkkokahveja ei korona-aikana tarjota.

Pyhäinpäivän aiheena on pyhien yhteys, uskontunnustuksen sanoin pyhäin yhteys. Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Muistelun kohteena ovat siksi sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi on Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus. Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messussa palvelevat pastorit Jouni Vasikainen, liturgia ja saarna sekä Anni Pesonen, avustus. Kanttorina on Jonna Vartiainen.

Raamatun tekstit:

Psalmi Ps. 89: 6–8, 16–19