Uudenvuodenpäivän sanajumalanpalvelus Nurmijärven kirkossa. Palvelus on nähtävissä internetissä.

pe 1.1. kello 10.00 - 11.00
Nurmijärven kirkko

Kirkon ajanlaskun mukaan vuoden ensimmäistä päivää vietetään Jeesuksen nimessä. Jumalanpalvelus on nähtävissä internetissä seurakunnan nettisivuilla olevan facebook-linkin kautta.

Uudenvuodenpäivän aihe on Jeesuksen nimessä

Tammikuun ensimmäinen päivä sai kirkollisen sisältönsä jo ennen kuin sitä vietettiin kalenterivuoden vaihtumisen päivänä. Päivä on ns. joulun oktaavi (kahdeksas päivä, viikon kuluttua vietettävä jälkijuhla).

Kuvaus Jeesuksen lapsuudesta on ehtinyt ympärileikkaukseen ja nimenantoon asti, ja päivän tekstit puhuvat Jeesuksen nimen merkityksestä. Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei meille ole annettu. Jeesus-nimi merkitsee ’Herra on apu, Herra pelastaa’. Siihen nimeen on turvallista luottaa alkavana vuotena.

Psalmi

Antifoni: Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava,
ja jokaisen kielen on tunnustettava: ”Jeesus Kristus on Herra.” Fil. 2:10–11

Psalmi Ps. 8: 2–10

Ensimmäinen lukukappale Jes. 42: 5–8

TAI 1. Moos. 8: 13–22

Toinen lukukappale Ap.t. 4: 24–30

TAI Ilm. 3: 7–8

Palveluksessa ovat mukana pastori Jouni Vasikainen, kanttori Vitaly Dmitriev ja kirkonmenoja seurakunnalle välittää eli striimaa pastori Lea Kujanpää.