Duo Lux: Naisen ääni -konsertti

to 30.6. klo 19.00
Kaksi naista makaa silmät kiinni räsymatolla vieressään konserttikantele ja huilu.

Marja Nevankallio (konserttikantele) ja Sandy Ahjo (huilu). Konsertissa kuullaan sävellyksiä mm. Helvi Leiviskältä.

Naisen ääni -konsertti esittelee suomalaisten naissäveltäjien tuotantoa 1900-luvun alkupuolelta nykypäivään. Helvi Leiviskä (1902–1982), joka oli yksi ensimmäisistä suomalaisista naissäveltäjistä. Tänä vuonna Helvi Leiviskän syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta ja kuolemasta 40 vuotta.

Konserttikanteleelle, huilulle ja lauluäänille sävelletyt ja sovitetut teokset soivat herkkinä ja vahvoina, välkkyvät valoa, liekehtivät ja koskettavat. Teokset puhuvat naisen äänellä, kaikilla sen sävyillä. Konsertissa kuullaan sävellyksiä mm. Leiviskältä, Saariaholta, Leinoselta, Jaakkolalta ja Dumitresculta.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Kuva: Susanna Sillah

• Musiikki Musiikki