Messu ja kirkkokahvit

Mikkelinpäivä

Mikkelinpäivän aihe on Jumalan sanansaattajat. Mikkelinpäivää vietetään 29.9. tai, jos se on arkipäivä, seuraavana sunnuntaina.

Mikkelinpäivän aihe on Jumalan sanansaattajat
400-luvulta lähtien on syyskuun 29. päivä omistettu ylienkeli Mikaelille. Taistelu, jonka hän kävi pimeyden valtoja vastaan, liittyy pääsiäiseen. Kristus on saavuttanut ratkaisevan voiton pahan valloista, mutta taistelu jatkuu edelleen maailmassa. Myöhemmin mikkelinpäivästä on tullut kaikkien enkelien päivä, jolloin tutkistellaan heidän merkitystään ja tehtäviään. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta elämästä.

Raamatun tekstit:
1. lukukappale 1. Moos. 28:10-17
2. lukukappale Ilm. 5:11-12
Matt. 18:1-6 (7-9) 10

Messussa palvelevat pastorit Jouni Vasikainen (liturgia ja saarna) ja Anni Pesonen (avustus) Kanttorina on Satu Ranta.