Festival Nine Lessons and Carols -joululaulupalvelus

ke 13.12. klo 18.00
Festival of Nine Lessons and Carols - Kansainvälinen joululaulupalvelus Nurmijärven kirkossa

Nurmijärven kirkko

Englantilaisen perinteen mukainen joululaulupalvelus. A Christmas carol service according to English tradition.

Festival of Nine Lessons and Carols on perinteinen englantilainen joululaulutilaisuus. Se sai alkunsa Truron katedraalissa vuonna 1880, kun piispa Edward Benson suunnitteli joululaulujumalanpalveluksen saadakseen miehet jouluaattona pois pubista.
Festival of Nine Lessons and Carols kertoo anglosaksisen perinteen upeimpien joululaulujen ja raamatunlukujen kautta joulun tarinan profeettojen ennustuksista Jeesuksen syntymään. Nurmijärvellä raamatulukuja kuullaan eri kielillä, käsiohjelmaan tekstit on painettu suomeksi ja englanniksi. Näin juhlimme ja elämme todeksi sitä tosiasiaa, että joulun ilosanoma kuuluu kaikille kansoille.
Festival of Nine Lessons and Carolsiin voi samanaikaisesti suhtautua sekä konserttina, yhteislaulutilaisuutena että jumalanpalveluksena.

Festival of Nine Lessons and Carols is a traditional English Christmas carol service. It was first celebrated in Truro Cathedral in 1880, when bishop Edward Benson devised a carol service in order to draw men away from pubs on Christmae Eve.
In the service, scripture readings and singing of Christmas carols take turns, telling the story of Christmas from the fall of man through the prophets to the birth of Jesus. In Nurmijärvi the readings (lessons) are read in different languages and printed in the service guide both in English and in Finnish. This is to celebrate the fact that the joyful message of Christmas belongs to all peoples.
The Festival of Nine Lessons and Carols is simultaneously a concert, a singalong and a divine service
  • Musiikki Musiikki