Ilmoittautuminen

Ilmoitautuminen vuoden 2021 ripareille on loppu nyt jaossa loput paikat

Jälki-ilmoittautua voi lopuille paikoille eli talvi-kevät ripareilla ja päiväkouluissa on paikkoja. Joitain yksittäisiä ehkä kesälle.


Lue ensin huolella tällä sivulla olevat ilmoittautumisohjeet!

Linkit ilmoittautumislomakkeisiin löytyvät tämän sivun pohjalta.

Seurakunta lähettää kutsukirjeen rippikouluun seuraavana vuonna 15 vuotta täyttäville.

Kaikki voivat osallistua rippikouluun vaikka ei kuuluisi kirkkoon erityisesti 2006 syntyneet.

 

 

Ohjeita ilmoittautumiseen

Huom! Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta ilmoittautua verkon kautta, otathan yhteyttä rippikouluvastaaviin.

Henkilötiedot
Lomakkeessa kysytään aluksi rippikoululaisen henkilötietoja. Tiedot ovat luottamuksellisia. Täytä kaikki lomakkeen kohdat huolellisesti - siten varmistat paitsi lomakkeen perillemenon että myös turvallisen rippikoulun. Pakolliset tiedot on merkitty *-merkillä. Lomakkeessa kysytään myös huoltajien/huoltajan henkilö- ja yhteystiedot. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että sekä nuoren, että huoltajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.

Rippikouluvaihtoehtojen valinta
Ilmoittautumislomakkeeseen tulee merkitä suosikkijärjestyksessä kuusi rippikouluvaihtoehtoa. Valitse mieluisin ensimmäiseksi, toiseksi mieluisin sitten jne. Ilmoittautumisjärjestystä voit muuttaa nuolikuvioista ja poistaa valinnan poista-painikkeesta. Huomioi rippikouluja valitessasi myös niiden konfirmaatioaika ja –paikka.

Päivä- ja pienryhmärippikoulut

Halutessasi ainoastaan päiväkouluun tai pienryhmään joudut kuitenkin valitsemaan vähintään kuusi rippikouluvaihtoehtoa järjestelmästä johtuen. Valitse tällöin 1. vaihtoehdoksi se rippikoulu, johon ensisijaisesti haluat, ja vaihtoehdoiksi 2-6 muu(t) päiväkoulu(t)/pienryhmä sekä talven rippikoulut.  Tärkeää on merkitä rasti lomakkeen kohtaan ”Haen ainoastaan päiväkouluun tai pienryhmään.”

Kaverin kanssa samaan rippikouluun?

Ilmoittautumislomake mahdollistaa sen, että kaksi kaverusta voi päästä samaan rippikouluun. Ohjelma huomioi siis vain yhden kaveritoiveen. Kaveri-ilmoittautuminen tapahtuu ns. kaverikoodin avulla kohdassa Ryhmäilmoittautuminen.

Kavereista 1. ilmoittautuva
Kavereista ensimmäisenä ilmoittautuva perustaa uuden ryhmän. Käytännössä tämä ei edellytä häneltä mitään erityistoimenpiteitä: ilmoittautuja vain täyttää lomakkeeseen omat ja huoltajan tiedot, valitsee sopivat rippikouluvaihtoehdot ja painaa Ilmoittaudu (eli ei laita rastia kohtaan Käytä kaveriltasi saamaa kaverikoodia). Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen kone ilmoittaa, että ilmoittautuminen on vastaanotettu ja näyttää ilmoittautumistietojen lopussa kaksitoista merkkiä pitkän kaverikoodin. Tämän koodin ensimmäisenä ilmoittautunut antaa toisena ilmoittautuvalle kaverilleen. Käytännössä siis kaikki, jotka eivät laita rastia kohtaan "Käytä kaveriltasi saamaasi kaverikoodia" saavat oman kaverikoodin.

Kavereista 2. ilmoittautuva
Kavereista toisena ilmoittautuva merkitsee ilmoittautuessaan rastin lomakkeen kohtaan ”Käytä kaverilta saamasi kaverikoodia”. Ohjelma avaa tällöin laatikon, johon kaverikoodi kirjoitetaan. Kaverikoodilla ilmoittautuja ei voi itse valita rippikouluja, vaan ne ovat automaattisesti samat kuin ensimmäisenä ilmoittautuneella kaverilla.

Jos useampi kuin kaksi kaveria haluaa samaan rippikouluun, voi sitä yrittää siten, että valitsee samat rippikouluvaihtoehdot kavereiden kanssa.

Muualla rippikoulun käyvät

Muualla kuin Nurmijärven seurakunnassa rippikoulun käyville on oma erillinen ilmoittautumislomake/-linkki. Muualle menijät valitsevat safarivaihtoehdoista kaksi itselleen sopivaa safaria. Muualle menijät saavat tammikuussa kirjeen, jossa on kerrottu ohjeet seurakuntayhteysjakson suorittamisesta.

Valintatietojen ilmoittaminen

Saat tiedon rippikouluryhmästäsi viikolla 50 tai 51. Talvirippikoulujen osalta vaihtotoiveita voi esittää rippikouluvastaaville jo joulukuussa. Kesärippikoulujen vaihtotoiveita käsittelemme helmikuun alun jälkeen.

Kysyttävää? Ongelmia?

Mikäli ilmoittautumisesta on jotakin kysyttävää tai siinä ilmenee ongelmia, voit ottaa yhteyttä rippikouluvastaaviin.


Ilmoittautumislinkit

Ilmoittautumisaika vuoden 2021 rippikouluihin on 15.10.-10.11.2020. Tämän jälkeen on mahdollisuus jälki-ilmoittautua jäljellä oleviin paikkoihin. 

Nurmijärven seurakunnan rippikoulut 2021

Ilmoittautuminen Nurmijärven seurakunnan rippikouluihin 2021 - jäljellä oleviin paikkoihin

Muualla kuin Nurmijärven seurakunnassa rippikoulun suorittava

Ilmoittautuminen muualla kuin Nurmijärven seurakunnassa suorittaville 2021 - Auki 15.10.2020-7.1.2021