Nimilaattojen kunnostus. Muistolehdon uusimmissa nimilaatoissa on ilmennyt tavallista nopeampaa tummumista. Valmistaja tekee nimilaattoihin kunnostus- ja laadunvarmistushuollon. Laatat poistetaan viikolla 47 ja palautetaan viimeistään viikolla 50.

Hautausmaan henkilökunta suosittelee kestävää metallilyhtyä, jota voi käyttää vuodesta toiseen ja siinä poltettavaksi aitoja kynttilöitä tai ulkokäyttöön sopivia öljykynttilöitä.

Hautausmaan syystiedote 2022

Hautausmaat ovat siirtyneet talvikauteen. Vedet katkaistaan.

Syyskukat, havut tai muut koristemateriaalit on hyvä istuttaa tai kiinnittää tarpeeksi napakasti maahan, jotta ne pysyvät paikallaan myös syksyn tuulissa.

Kasteluvesi katkaistaan hautausmailta yöpakkasten alettua.

Hautakiviä voi suoristaa maan jäätymiseen saakka. Hautakiven suoristamiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä kiviliikkeeseen tai seurakuntaan. Hautakivi suoristetaan vain suoristamalla aluskivi – minkäänlaisia välikiiloja hautakiven ja aluskiven välissä ei saa käyttää. Hautakiven takana ei tule säilyttää mitään hautatarvikkeita.

Kynttilät ovat pimeänä aikana kauniita katsella ja koko hautausmaalla
tunnelman luojia. Muutama ohje on kuitenkin hyvä muistaa:

• Muoviset hautakynttilät kaatuvat helposti ja sammuvat usein jo alkuvaiheessa, ovat kertakäyttöisiä ja vievät tilaa jäteastioissa.
  • Led-kynttilät ovat ongelmajätettä, eivätkä siten soveliaita hautausmaalle.
  • Lasiin valetut kynttilät täyttyvät usein vedellä, joka jäätyessään rikkoo lyhdyn. Lasinsirut ovat vaarallisia hautaa hoidettaessa.
  • Hautausmaan henkilökunta suosittelee kestävää metallilyhtyä, jota voi käyttää vuodesta toiseen ja siinä poltettavaksi aitoja kynttilöitä tai ulkokäyttöön sopivia öljykynttilöitä.
  • Ja vielä lopuksi – on fiksua käydä pyhien jälkeen siistimässä hauta palaneista kynttilöistä.

Jätteiden lajittelu toimii jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan.

Autolla hautausmaalle ei saa ajaa. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa hautausmaan toimistosta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia.

Yhteystiedot:

• Hautatoimi, toimistosihteeri – puh. 044 422 05 03