Hautausmaan kesätiedote 2021

Hautausmaan siivoustyöt on pääosin tehty. Parhaillaan tehdään kukkapenkkien mullan vaihtoa, nurmikoiden paikkauksia, käytävien kunnostusta ja istutusten kunnostusta.

Hautakivien suoristuksia on niin paljon jonossa, että uusia emme voi tällä hetkellä ottaa. Rästissä olevat tehdään, kun muilta töiltä ehditään.

Kesäkukkien istutus seurakunnan hoidossa oleville haudoille aloitetaan viikolla 23. Istutuksen yhteydessä siirretään haudalla mahdollisesti olleet hyväkuntoiset kevätkukat ja äitienpäiväruusut hautakiven taakse. Omaiset voivat n. 1 – 2 viikon aikana halutessaan viedä ne pois ja istuttaa muualle. Tämä sen vuoksi, että multatilan kasvutekijät eivät riitä suuremman kukkamäärän hyvään kasvuun.

Kesäkukat vuonna 2021

Hoitohaudat: Maisemabegonia Begonia x hybrida, lajikkeet: Big red with green leaf (punakukkai-nen), Big rose with bronze leaf (vaaleanpun. kukat, tummat lehdet), Dragon Wing Pink (vaalenapun. kukat), Tophat Pink (vaaleanpun.). Verenpisara Fuchsia, lajikkeet: Göteborskan (punavalkoinen). Puistoahkeraliisa Impatiens Sun Harmony, lajikkeet: Deep Pink (tumma pinkki), Uuden-Guinean-liisa Impatiens New Guinea, lajikkeet: Sonic Pink (pinkki), Sonic Deep Purple (tumma purppura).

Sankarihaudat: Puistoahkeraliisa Impatiens Sun Harmony, lajikkeet: White (valk.) ja Violet (violetti).

Muuta

Hautalyhdyt on hautausmaan hoitotöiden vuoksi vietävä pois kesän ajaksi. Hautakiven takana niitä ei tule säilyttää, kuten ei muitakaan koriste-esineitä tai työvälineitä.

Kallellaan olevat hautakivet ovat vakava turvallisuusriski. Kehotamme omaisia tarkistamaan hauta-kiven ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta. Haudan haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista. Suoristustyö on viisainta jättää työn hallitsevien henkilöiden tehtäväksi. Välikiiloja tai –kiviä ei kiven alle saa laittaa!

Autolla ajo hautausmaalle on kielletty. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa seurakunnan hautatoimesta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia omaisia.

Jätteiden lajittelu tehdään jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Toivomme, että jokainen lajittelee tuomansa roskat niille osoitettuihin astioihin. Tämä säästää henkilökunnan työpanosta varsinaiseen hoitotyöhön.

044 422 05 03 Hautatoimen toimistosihteeri

044 422 05 48 Puistopuutarhuri