Hautausmaan syystiedote 2021

Syyskukat, havut tai muut koristemateriaalit on hyvä istuttaa tai kiinnittää tarpeeksi napakasti maahan, jotta ne pysyvät paikallaan myös syksyn tuulissa.

Kasteluvesi on katkaistu hautausmailta talven ajaksi.

Hautakiviä voi vielä suoristaa ennen maan jäätymistä. Hautakiven suoristamiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä kiviliikkeeseen tai seurakuntaan. Hautakivi suoristetaan vain suoristamalla aluskivi – minkäänlaisia välikiiloja hautakiven ja aluskiven välissä ei saa käyttää.

Hautakiven takana ei tule säilyttää mitään hautatarvikkeita.

Kynttilät

Kynttilät ovat pimeänä aikana kauniita katsella ja koko hautausmaalla tunnelman luojia. Muutama ohje on kuitenkin hyvä muistaa:

  • Muoviset hautakynttilät kaatuvat helposti ja sammuvat usein jo alkuvaiheessa, ovat kertakäyttöisiä ja vievät tilaa jäteastioissa.
  • Led-kynttilät ovat ongelmajätettä, eivätkä siten soveliaita hautausmaalle.
  • Lasiin valetut kynttilät täyttyvät usein vedellä, joka jäätyessään rikkoo lyhdyn. Lasinsirut ovat vaarallisia hautaa hoidettaessa.
  • Hautausmaan henkilökunta suosittelee kestävää metallilyhtyä, jota voi käyttää vuodesta toiseen ja siinä poltettavaksi aitoja kynttilöitä tai ulkokäyttöön sopivia öljykynttilöitä.
  • Ja vielä lopuksi – on fiksua käydä pyhien jälkeen siistimässä hauta palaneista kynttilöistä.

Muuta

Jätteiden lajittelu toimii jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan.

Autolla hautausmaalle ei saa ajaa. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa hautausmaan toimistosta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia.

Yhteystiedot

044 422 05 03 Hautatoimen toimistosihteeri

044 422 05 48 Puistopuutarhuri

050 5976 770 Puistopäällikkö

09 8789 9670 Virastot, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi