Talvikunnossapito Nurmijärven ja Rajamäen hautausmailla

Yleinen käytäntö on, että pysäköintialueet ja pääkäytävät aurataan koneilla. Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä työn tekee urakoitsija, arkipäivisin seurakunnan oma henkilöstö, joka tekee myös tarvittavat käsilumityöt. Hautarivien välit aurataan sekä Kirkonkylässä että Rajamäellä vain hautauksia varten. Kaikki auratut välit on myös hiekoitettava, emmekä pysty sitä resurssien puitteissa koko hautausmaan alueella tekemään. Suuri osa hautariviväleistä on lisäksi nurmea, jonka hiekoittaminen tuottaa myös hoidon kannalta ongelmia.

Haudoilla käyminen on omaisille tärkeä asia ja pahoittelemme sitä, että talvikauden aikana se voi olla normaalia hankalampaa. Toivomme hautausmailla kävijöiden varustautuvan sopivilla kengillä kelin mukaan.

Toivotamme kaikille tunnelmallisia vierailuja hautausmailla!

Nurmijärven hautatoimen henkilöstö

Kirkonkylän hautausmaan auraus- ja hiekoitusalueet

Rajamäen hautausmaan auraus- ja hiekoitusalueet

044 422 0503          Hautatoimi toimistosihteeri

050 597 6770          Puistopäällikkö

09 8789 9670          Virastot, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi

Lajittelethan kynttiläjätteet oikein!

Hautakynttilän kansi irrotetaan. Metalliset kannet kuuluvat tummanvihreään metallinkeräysastiaan. Muoviset kannet ja kuoret kuuluvat oransseihin energiajäteastioihin.

Lasiset hautakynttilät lajitellaan tummanvihreisiin lasinkeräysastioihin.

Metallinkeräykseen kuuluvat metalliset hautalyhdyt. Ennen kuin laitat lyhdyn metallinkeräykseen, irrotathan siitä lasiset ikkunat ja laitat ne lasinkeräysastiaan.

LED-kynttilöille ei hautausmailla ole sopivaa keräysastiaa. Niitä ei saa laittaa olemassa oleviin roska-astioihin. Huolehdithan siis itse LED-kynttilät asianmukaiseen kierrätyspisteeseen.