H a u t a u s m a a n k e s ä t i e d o t e :

Hautausmaan siivous- ja kunnostustyöt on pääosin tehty. Parhaillaan tehdään nurmikoiden paikkauksia, käytävien kunnostusta ja istutusten kunnostusta. Myös hautakivien suoristuksia tehdään, kun muilta töiltä ehditään.

Kesäkukkien istutus seurakunnan hoidossa oleville haudoille tehdään viikolla 24. Istutuksen yhteydessä siirretään haudalla mahdollisesti olleet hyväkuntoiset kevätkukat ja äitienpäiväruusut hautakiven taakse. Omaiset voivat n. 1 – 2 viikon aikana halutessaan viedä ne pois ja istuttaa muualle. Tämä sen vuoksi, että multatilan kasvutekijät eivät riitä suuremman kukkamäärän hyvään kasvuun.

Kesäkukat vuonna 2020

Hoitohaudat: Maisemabegonia Begonia x hybrida, lajikkeet: Big red with green leaf (punakukkainen), Big rose with bronze leaf (vaaleanpun. kukat, tummat lehdet), Tophat Scarlet (punaiset kukat) ja Tophat Pink (vaaleanpun. kukat). Verenpisara Fuchsia, lajikkeet: Pink Beacon (vaaleanpun. kukat), Göteborskan (punavalkoiset kukat). Pelargoni Pelargonium, lajikkeet: Calliope M Pink Splash (vaaleanpun. kukat), Calliope M Red (punaiset kukat).

Sankarihaudat: Sateenkaaripalsami Impatiens Sun Harmony, lajikkeet: White (valkoiset kukat) ja Compact Lavender (vaaleanvioletit kukat).

 

Hautalyhdyt on hautausmaan hoitotöiden vuoksi vietävä pois kesän ajaksi. Hautakiven takana niitä ei tule säilyttää, kuten ei muitakaan koriste-esineitä tai työvälineitä.

Kallellaan olevat hautakivet ovat vakava turvallisuusriski. Kehotamme omaisia tarkistamaan hautakiven ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta. Haudan haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista. Suoristustyö on viisainta jättää työn hallitsevien henkilöiden tehtäväksi. Välikiiloja tai –kiviä ei kiven alle saa laittaa!

Autolla ajo hautausmaalle on kielletty. Jos hautausmaalle ajaminen on välttämätöntä, siihen on etukäteen kysyttävä lupa seurakunnan hautatoimesta ja jokaiselle käyntikerralle erikseen.

Hautausmaalla on myös arkipäivisin siunaustilaisuuksia ja hautaussaattoja, joita ei sovi häiritä, eikä myöskään muita hautausmaalla kulkevia omaisia.

Jätteiden lajittelu tehdään jäteastioissa olevien merkintöjen mukaan. Hautausmaalla on eri jätteille omat astiansa. Toivomme, että jokainen lajittelee tuomansa roskat niille osoitettuihin astioihin. Tämä säästää henkilökunnan työpanosta varsinaiseen hoitotyöhön.

 

Yhteystiedot

puh. 044 422 05 03 Hautatoimi toimistosihteeri

044 422 05 48 Puistopuutarhuri

050 5976 770 Puistopäällikkö

09 8789 9670 Virastot, Kirstaantie 5-7, 01900 Nurmijärvi