Sururyhmä

Sururyhmä on vertaisryhmä niille, joilta on kuollut läheinen. Ryhmässä saa tilaisuuden jakaa kuolemaan ja suruun liittyviä tunteita ja ajatuksia ja auttaa näin toinen toistaan katsomaan tulevaisuuteen. Menetyksestä olisi hyvä olla kulunut n. 3kk.

Ryhmä alkaa keväisin ja syksyisin, se kokoontuu n. 8 kertaa kahden viikon välein. Jotta ryhmästä tulisi turvallinen, siihen olisi hyvä kuulua koko sen keston ajan.

Ryhmän alkamisesta ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa ja srk.viestissä.

Seuraava ryhmä alkaa ke 27.2. 2019 klo18 Nurmijärven seurakuntakeskuksessa. Siihen ilmoittautuminen päättyy 8.2.

Ryhmästä vastaavat pastori Pirjo Kuula p. 044 4220514 ja diakoni Hanna Alava p.040 7602607.

Perheiden suruleiri Sääksin leirikeskuksessa 29.-31.3.2019.

Perheiden suruleiri on tarkoitettu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia. Suruleiri tukee perheitä surun kohtaamisessa. Käymme läpi suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita toiminnallisin mentelmin. Suositeltava ajankohta osallistumiselle on, kun läheisen kuolemasta on kulunut vähintään noin vuosi. Leirin ohjaajina toimivat diakonia työntekijät, lastenohjaajat ja vapaaehtoiset. Yhteisiä tapaamisia on ennen ja jälkeen leirin. Leirille otetaan enintään 10 perhettä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset leirille 1.3.2019 mennessä Tarja Kolarille p. 050 430 8420, tarja.kolari@evl.fi.

Seurakunta järjestää sururyhmiä, lapsensa menettäneiden sururyhmiä sekä toiminnallisia ryhmiä lapsille, jotka ovat menettäneet isän tai äidin.

Lisätietoja ryhmistä:

diakoni Tuula Moström p. 050 307 2982, tuula.mostrom@evl.fi

diakoni Tero Konttinen p. 040 829 3411, tero.konttinen@evl.fi

Lapsensa menettäneiden vanhempien vertaistukiryhmä

Lähin Käpy ry:n vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille kokoontuu Hyvinkäällä kerran kuukaudessa. Alla olevasta linkistä pääset Käpy ry:n sivuille, sieltä saat lisätietoa asiasta ja tietoa ryhmien kokoontumisista.

Siirry Käpy ry:n sivuille.