Sururyhmä

Sururyhmä on vertaisryhmä niille, joilta on kuollut läheinen. Ryhmässä saa tilaisuuden jakaa kuolemaan ja suruun liittyviä tunteita ja ajatuksia ja auttaa näin toinen toistaan katsomaan tulevaisuuteen. Menetyksestä olisi hyvä olla kulunut ainakin n. 3kk. 

Ryhmä alkaa keväisin ja syksyisin, se kokoontuu noin 8 kertaa viikon/kahden viikon välein. Ryhmään on hyvä kuulua koko sen keston ajan, jotta ryhmä tukisi sinua parhaiten.

Kevään 2023 ryhmät ovat alkaneet. Seuraava sururyhmä alkaa syyskuussa. Tietoa sen alkamisesta tulee Nurmijärven Uutisten kirkollisiin ilmoituksiin.

Voit ottaa rohkeasti yhteyttä seurakuntamme pappeihin tai diakoniatyöntekijöihin, jos haluat keskustella menetyksestäsi ja sen tuomista tunteista.

Sururyhmiä koordinoi diakoni Tuula Moström p. 050 307 2982, tuula.mostrom@evl.fi

 

Lasten sururyhmä

 vanhempansa menettäneille 7-12 vuotiaille

Sururyhmässä on mahdollisuus jakaa surua. Vertaisryhmässä surun kokeneet lapset käyvät läpi tunteitaan ja ajatuksiaan. Ryhmä on toiminnallinen. Lapset mm. maalavat, liikkuvat, muovailevat ja kirjoittavat. Lapsi saa kokemuksen siitä, ettei ole yksin. Suositeltavaa ryhmään osallistumiselle on, että läheisen kuolemasta on kulunut ainakin vuosi.

Ryhmä aloittaa ti 12.9. ja tapaamisia on 8 kertaa. Ryhmä kootaan keskustelujen pohjalta.

Vanhemmille mahdollisuus surun käsittelyyn samaan aikaan omassa ryhmässä. Hyödynnämme ryhmässä taiteen eri menetelimiä kuten kuvataidetta, kirjoittamista ja musiikkia.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen pe 28.4. mennessä Kirsi Kalliotähti 044 422 0535 tai kirsi.kalliotahti@evl.fi

 

 

 

Lapsensa menettäneiden vanhempien vertaistukiryhmä

Lähin Käpy ry:n vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille kokoontuu Hyvinkäällä kerran kuukaudessa. Alla olevasta linkistä pääset Käpy ry:n sivuille, sieltä saat lisätietoa asiasta ja tietoa ryhmien kokoontumisista.

Siirry Käpy ry:n sivuille.