Sururyhmä on vertaisryhmä sureville

Ryhmä on sinulle, joka olet menettänyt läheisesi.

Tahdomme tarjota tilaisuuden jakaa ryhmässä kuolemaan ja suruun liittyviä tunteita ja ajatuksia.  Ryhmän jäsenet jakavat yhdessä kuoleman tuottamaa surua ja auttavat näin toisaan katsomaan tulevaisuuteen.

Ryhmään osallistuessa olisi hyvä, jos menetyksestä olisi kulunut vähintää 3 kuukautta.

Seuraava sururyhmä alkaa ke 27.2.2019. Ryhmään on ilmoittautuminen. Sen alkamisesta tiedotetaan seurakunnan kirkollisissa ilmoituksissa ja Seurakuntaviestissä. Lisätietoja alkavasta ryhmästä antaa diakoni Hanna Alava p. 040 760 2607 tai pastori Pirjo Kuula p. 044 422 0514.

Suru ei katoa, mutta se muuttaa muotoaan.

Perheiden suruleiri Sääksin leirikeskuksessa 29.-31.3.2019.

Perheiden suruleiri on tarkoitettu perheille, joissa on alaikäisiä lapsia. Suruleiri tukee perheitä surun kohtaamisessa. Käymme läpi suruun liittyviä ajatuksia ja tunteita toiminnallisin mentelmin. Suositeltava ajankohta osallistumiselle on, kun läheisen kuolemasta on kulunut vähintään noin vuosi. Leirin ohjaajina toimivat diakonia työntekijät, lastenohjaajat ja vapaaehtoiset. Yhteisiä tapaamisia on ennen ja jälkeen leirin. Leirille otetaan enintään 10 perhettä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset leirille 1.3.2019 mennessä Tarja Kolarille p. 050 430 8420, tarja.kolari@evl.fi.

Seurakunta järjestää sururyhmiä, lapsensa menettäneiden sururyhmiä sekä toiminnallisia ryhmiä lapsille, jotka ovat menettäneet isän tai äidin.

Lisätietoja ryhmistä:

diakoni Tuula Moström p. 050 307 2982, tuula.mostrom@evl.fi

diakoni Tero Konttinen p. 040 829 3411, tero.konttinen@evl.fi

Lapsensa menettäneiden vanhempien vertaistukiryhmä

Lähin Käpy ry:n vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille kokoontuu Hyvinkäällä kerran kuukaudessa. Alla olevasta linkistä pääset Käpy ry:n sivuille, sieltä saat lisätietoa asiasta ja tietoa ryhmien kokoontumisista.

Siirry Käpy ry:n sivuille.