Isoskoulutus

Isoset ovat olennainen osa rippikoulua. Niinpä isosia koulutetaan Nurmijärvelläkin joka vuosi. Rippikoulun käytyäsi sinullakin on mahdollisuus tulla koulutukseen ja toimia tulevilla ripareilla isosena. Vaikka tulet isoskoulutukseen, sinun ei ole pakko tulla isoseksi.

Syksystä 2012 alkaen isoskoulutus on ollut seurakunnassamme 1+1-vuotinen. Ensimmäinen vuosi on peruskoulutusta, jonka aikana harjoitellaan isosen perustaitoja. Toisen vuoden jatkokoulutuksessa syvenetään isoselle hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Molemmista koulutuksista saa oman erillisen todistuksen.

Mitä isoskoulutuksessa tehdään:

Koulutus koostuu 1-2 kertaa kuussa olevista iltakokoontumisista, isoskoulutuspäivistä ja -leiristä sekä tapahtumista.

Isoskoulutuksessa muun muassa:

• syvennetään rippikoulussa jo opittua
  • tutustutaan lähemmin kolmiyhteiseen Jumalaan
  • opetellaan ryhmän ohjaamisen taitoja
  • suunnitellaan ja toteutetaan iltaohjelmia
  • harjoitellaan hartauksien valmistelua ja pitämistä
  • pohditaan isosen roolia ja tehtäviä rippikoululeireillä sekä niiden ulkopuolella

Miten mukaan isoskoulutukseen?

Isoskoulutus alkaa aina syksyisin. Isoskoulutuksen alkamisesta tiedotetaan rippikoululeireillä ja syksyn alussa mm. näillä sivuilla ja paikallislehdissä. Isoskoulutukseen ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret.

Isoskoulutusta järjestetään uusille isosille Nurmijärven nuorisotalolla tiistaisin klo 17-19 ja Klaukkalan nuorisotilalla keskiviikkoisin 17-19. Voit valita itsellesi sopivan ryhmän asuinpaikasta riippumatta.

Ilmoittaudu syksyllä 2020 alkavaan isoskoulutukseen sähköisesti tai tule ihmettelemään lisää infoa Syysmiitissä (6.9. Nurmijärven seurakuntakeskuksella klo 16-19). Ohjeet ilmoittautumiseen löydät täältä.

Jos ilmoittautuminen aiheuttaa ihmetyksiä ja harmaita hiuksia, kysy infoa nuorisotyönohjaajalta Tiinalta (044 4220 538, tiina.o.ahonen@evl.fi)

Uusien isosten koulutukset

Isoskoulutus Nurmijärvellä tiistaisin klo 17-19
Seurakunnan nuorisotalolla (Pappilantie 1, Nurmijärvi)

Koulutuspäivät syksy 2020
8.9., 22.9., 6.10., 20.10., 3.11., 17.11., 1.12.
+ Nuorten joulujuhla pe 11.12.

Koulutuspäivät kevät 2021
19.1., 16.2., 16.3., 13.4., 11.5.
+ Nuorten kevätbileet su 16.5.

Isoskoulutus Klaukkalassa keskiviikkoisin klo 17-19
Klaukkalan kirkolla, nuorisotilalla (Ylitilantie 6, Klaukkala)

Koulutuspäivät syksy 2020
9.9., 23.9., 7.10., 21.10., 4.11., 18.11., 2.12.

Koulutuspäivät kevät 2021
20.1., 17.2., 17.3., 14.4., 12.5.

Yhteiset koulutukset:
Nuorten joulujuhla pe 11.12.
Isoskoulutusleiri ??
Nuorten kevätbileet su 16.5.

Wanhojen isosten jatkokoulutus

Nurmijärvellä torstaisin klo 17-20.

Koulutuspäivät syksy 2020
24.9., 22.10., 26.11., 17.12.
+ Nuorten joulujuhla pe 11.12.

Korvaavat tehtävät wanhojen isosten jatkokoulutuksen kerroista:

1. kerta     to 24.9.

Vastaa kysymyksiin parilla lauseella per kysymys ja käy yhdessä Mahiksessa (kirkonkylällä, Klaukkalassa tai Mahischatissä)

a. Olitko kesällä jollain leirillä isosena? Jos olit, niin millä?

b. Minkälainen kokemus oli leirillä isosena olo?

c. Missä onnistuit isosena?

d. Mitkä asiat olivat haasteellisia isosena olossa?

e. Missä asioissa toivot apua isosena oloon?

Vastaa kysymyksiin sähköpostitse Samulille (samuli.pietilainen@evl.fi) ja ilmoita samalla oletko käynyt/milloin käyt Mahiksessa. :)

WANHOJEN ISOSTEN LEIRIPÄIVÄT

Wanhojen isosten leiri toteutetaan tänä syksynä leiripäivinä niin että voit ilmoittautua jompaan kumpaan leiripäivään.

Leiripäivät ovat la 21.11. ja su 22.11. Molemmat leiripäivät alkavat klo 10 ja loppuvat klo 18 ja molemmissa leiripäivissä on sama ohjelma. Leiripäivät pidetään Sääksissä. Leirillä mukana Samuli, Eve, Iitu ja Johannes. Leiripäivistä tulee lähempänä leiriä tarkempaa tietoa sähköpostitse.

Leiri-ilmoittautuminen on päättynyt!

Kevään koulutuspäivät julkaistaan myöhemmin.

Yhteiset koulutukset:
Nuorten joulujuhla pe 11.12.
Isoskoulutusleiri ??
Nuorten kevätbileet su 16.5.