Virkatodistus

Virkatodistuksen voi tilata verkossa täyttämällä tilauslomakkeen. Puhelimitse todistuksen voi tilata Vantaan aluekeskusrekisteristä, p. 09 8306 345 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse vantaa.keskusrekisteri@evl.fi.

Vantaan aluekeskusrekisteristä voi tilata todistuksen sellaisesta henkilöstä, joka kuuluu/on kuulunut Nurmijärven, Tuusulan tai Keravan seurakuntaan tai johonkin Vantaan seurakunnista. Tämä koskee myös verkossa tilauslomakkeella tilattuja todistuksia.

16.9.2021
Vantaan aluekeskusrekisterin virkatodistustoimitukset ovat valitettavasti pahasti ruuhkautuneet ja etenkin sukuselvitysten toimitusaika on tällä hetkellä n. 17 viikkoa. Rekisterin asiakaspalveluun tulee tällä hetkellä paljon tiedusteluja siitä, voisiko toimitusta jollain keinoin nopeuttaa. Nopeuttamiseen ei ole mahdollisuutta, jotta kaikkia jonottajia kohdellaan tasapuolisesti. Rekisteristä kehotetaan ryhtymään muihin toimiin ajoissa virkatodistusten puuttuessa - esimerkiksi perunkirjoituksen kohdalla pyytämään verottajalta lisäaikaa sen toimittamiseen. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja yritämme purkaa ruuhkaa mahdollisimman ripeästi.

Siirry tilaamaan virkatodistus verkossa >>

 

Virkatodistusten hinnat

9 euroa maksavat todistukset

Jos virkatodistuksen kaikki tiedot löytyvät joko jäsentietojärjestelmästä tai perhelehtikortistosta (1963 alkaen), todistus maksaa 9 euroa.

30 euroa maksavat todistukset

Jos virkatodistukseen haetaan enemmän kuin yksi tieto vanhoista kirkonkirjoista (ennen vuotta 1963), todistus maksaa 30 euroa.

Valtakunnallinen KirDI-todistus

Kun vainajan tiedot haetaan kerralla koko elämän ajalta yhdellä kertaa, todistus maksaa 45€ + toimituskulut ja mahdollisista muista päähenkilöön liittyvistä todistuksista tulevat maksut.

Virkatodistuksen lähettäminen

Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 euroa.

 

Lue lisää virkatodistusmaksuista Kirkkohallituksen asiakastiedotteesta

Mikä on virkatodistus?

Seurakunnat antavat   jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan. Virkatodistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista. Virkatodistusta tarvitaan nykyään yhä vähemmän, sillä viranomaiset saavat usein tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä. Virkatodistus tarvitaan mm. perunkirjoituksessa, perinnönjaossa ja sukututkimuksessa.

Mikä on sukuselvitys?

Kuollleen henkilön virkatodistus on aina sukuselvitys. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitusta tai pankkia varten. Sukuselvityksen voi pyytää sen paikkakunnan kirkkoherranvirastosta tai keskusrekisteristä, jossa asianomainen on ollut kirjoilla.

Mikä on sukututkimus?

Sukututkimus eli genealogia on historian aputiede, jonka tutkimuskohteena ovat ihmisten väliset sukulaisuussuhteet ja sukujen historia. Sukututkimuksia voi  tilata tai tehdä itse yli 100 vuotta vanhoista kirkonkirjoista tai tallenteista. Seurakunnissa/seurakuntayhtymissä  sukututkimuksia tekevät kirkkoherranvirastot/keskusrekisterit.

Keskusrekisterissä säilytetään Vantaan seurakuntien kirkonkirjoja 1850-1860-luvulta alkaen. Vanhimmat kirkonkirjat on siirretty Arkistolaitokseen.

Sukututkimuksia varten laadittavia sukuselvityksiä tehdään keskusrekisterissä henkilöresurssien sallimissa rajoissa. Todistusten toimitusajat saattavat olla pitkiä.

  • Sähköpostitse: vantaa.keskusrekisteri@evl.fi
  • Kirjeellä osoitteesta Vantaan seurakuntien keskusrekisteri, PL 56, 01301 Vantaa

Kirkkohallituksen päätöksen mukaisesti sukututkimuksen minimihinta on 45 € / todistus. Jos todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 20 €. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 €.