Muualla rippikoulun käyvät

KORONA info:

Hei muualla riparia käyvä rippikoululainen ja huoltaja! 

Koronarajoituksista johtuen seurakuntamme kokoava toiminta on tauolla tai siirretty etäyhteyksien päähän. Myös jumalanpalvelukset toimitetaan ainoastaan striimattuna, ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Sen takia viikon päästä oleva rippikoulusunnuntai toteutetaan striimin välityksellä seurakunnan Facebook-sivun ja nettisivujen kautta.  

Striimattu jumalanpalvelus löytyy Facebookista suorana 31.1.2021 klo 10 ja säilyy Facebookissa sen jälkeen tallenteena n. 2 viikkoa. www.facebook.com/nurmijarvenseurakunta/videos 

Yleensä pääset käymään omassa kotikirkossasi rippikoulusunnuntaina, jolloin kirkon käytäntöjä esitellään, nyt se tehdään videon avulla. Katso siis yksi näistä, joka on ns. oma lähikirkko. 

Klaukkala: youtu.be/f4Nzho2kIoQ 

Rajamäki: youtu.be/7hrPFjUDv3c 

Nurmijärvi: youtu.be/dDV3U1iyH0o 

Rippikoulusunnuntaihin osallistuminen on pakollinen osa rippikoulua, josta saa messuleiman riparipassiin. Normaalisti passit on jaettu rippikoulusunnuntain yhteydessä, mutta tänä keväänä ne postitetaan. Rippikoulusunnuntain osalta “leimaus” tapahtuu jälkijättöisesti huoltajan toimesta, kun saat itsellesi riparipassin. Jatkossa ns. messut voi huoltaja kuitata korttiin, jos striimit jatkuu. Jos lähitoiminta kevään aikana palautuu, videoista tai striimeistä ei saa enää leimoja. Toivottavasti voit käydä jatkossa myös striimin ehtoollisella. 

Toivottavasti kevään aikana toiminta avautuu, muuten on vain etätoimintaa. Viime keväänä esim. nuorisotyö järjesti toimintansa etätapaamisina ja konsertteja striimattiin. Tiedotamme jatkosta nettisivuillamme www.nurmijarvenseurakunta.fi/rippikoulu 

Nurmijärven seurakunnan rippikoulutyö 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Rippikoulunsa muualla kuin Nurmijärven seurakunnan omilla rippikouluilla suorittavat kuitenkin ns. alkujakson tai seurakunnan toimintaan tutustumisjakson omassa kotiseurakunnassaan. Nurmijärveläiset nuoret siis Nurmijärvellä.

Ilmoittautuminen tutustumisjaksoon vuoden 2020 rippikouluihin on 13.10.2019-7.1.2020.

Muista osallistua myös rippikoulumessuun 31.1.2021 omassa lähikirkossa. Messu on Nurmijärven ja Rajamäen kirkossa klo 10.00 ja Klaukkalan kirkossa 12.00. 

Kaikki rippikoululaiset osallistuvat rippikoulumessuun, niissä jaetaan riparipassit.

Muualla kuin Nurmijärven seurakunnassa rippikoulunsa käyville on varattu tilaa seurakuntasafareihin: 14.2.2021 Klaukkalan kirkko klo 12 ja 11.4.2021 Nurmijärven kirkko klo 10.

Muualla kuin Nurmijärven seurakunnassa rippikoulun käyville on oma erillinen ilmoittautumisensa. Muualle menijät valitsevat safarivaihtoehdoista kaksi itselleen sopivaa safaria. Muualle menijät saavat kirjeen, jossa on kerrottu ohjeet seurakuntayhteysjakson suorittamisesta.

Ilmoittaudu tästä tutustumisjaksoon Nurmijärven seurakunnassa - Auki 15.10.2020-7.1.2021

 

Mikäli käyt rippikoulusi muualla, esim. kristillisten järjestöjen leireillä, voit anoa seurakunnalta avustusta leirimaksun suorittamiseen (maksimissaan 110 euroa). Hakemukset osoitetaan rippikoulutyölle. Avustus on harkinnanvarainen. Talousjohtaja vastaa maksuvapautuksista ja - avustuksista.