Pappila

Pappilan julkisivu parkkipaikan suunnasta. Pitkä rakennus on maalattu siniharmaaksi. Julkisivua hallitsevat pääovelle nousevat portaat ja kuistin valkoiset pylväät.

0987899670 tilavaraukset

86

Pappila on kaunis ja monipuolinen juhla- ja kokoustila, jossa voi edelleen kokea vanhan pappilakulttuurin tunnelman.

Pappilan tilat on nimetty rakennuksessa aikoinaan vaikuttaneiden naisten mukaan. Juhlasaleja on kaksi: Amandan sali ja Helmin sali. Salit voidaan tarvittaessa yhdistää. Ryhmätiloja on kolme: Toinin kammari, Kirstin kammari ja Sanelman kammari.

Lisäksi rakennuksen päädyssä on pieni kastekappeli. Rakennuksen käyttäjiä palvelevat myös keittiö, eteishalli ja -aula sekä wc-tilat.

Tutustu lähemmin pappilan saleihin ja kammareihin

Tilojen varauksia hoitaa seurakuntatoimisto

Pappila rakennettiin vuosina 184346. Muutama vuosi myöhemmin hirsirunkoinen rakennus sai komistuksekseen leveän vaakaponttilaudoituksen.

Rakennus tunnettiin aiemmin myös nimellä Iso pappila erotukseksi kappalaiselle tarkoitetusta pienemmästä pappilasta.

Pappila ja siihen kuuluneet viljelysmaat olivat osa kirkkoherran palkkausta 1960-luvulle asti. Enimmillään tilaan kuului 15 rakennusta. Asumiskäytön jälkeen Pappilassa toimi seurakunnan toimistoja ja pienryhmiä.

Pappilan peruskorjaus valmistui syksyllä 2021. Tässä yhteydessä Pappila myös kalustettiin ja varustettiin vastaamaan juhlien ja kokousten järjestäjien vaatimuksia. Pappilan tiloja voi vuokrata esimerkiksi perhejuhliin.

Pappila sijaitsee Nurmijärven kirkonkylässä, kirkon ja hautausmaan läheisyydessä. Kirkolle on matkaa noin 400 metriä, hautausmaan portille noin 250 metriä.
Katso kartta alla.

Pysäköintialueelle Pappilan pihapiirissä mahtuu noin neljäkymmentä henkilöautoa. Sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä on invapaikka. Noin 200 metrin päässä hautausmaan parkkipaikalla on saman verran paikkoja lisää. Täältä löytyy myös pysäköintipaikka linja-autolle.

Siirry Pappilan tilat -sivulle

Kastemalja
Omatoiminen tilaisuus

Kari Kuulan Raamattuluentosarja ja iltatee

Hyviä kysymyksiä uskosta ja historiasta: Valtakunnan salaisuus.

Rukousklinikka

Yksilökohtaista rukouspalvelua sairauden tai masennuksen kohdanneelle vastaanottoperiaatteella, Rukoustiimi ottaa vastaan.

Toimintaa näkövammaisille

Vertaistuellinen kerhotapaaminen

Iskelmälauluilta kirkonkylällä

Pappilassa lauletaan Troppo-yhtyeen säestyksellä tuttuja iskelmiä 1950–80-luvuilta.

Toimintaa viittomakielisille

Kevätkauden päätös