Rippikoulu

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt. 28: 18–20)

Koronan tuoma info:

Kaikki SAFARIT tehdään tänä vuonna videoina.

Valitettavasti kevään messut, kokoontumiset ym. ovat vain striimissä. Joten Safaritkin toteutetaan videoilla ja tehtävällä. Liitteenä safari tehtävä/ ohjeet. Katsot striiminä safari päiväsi messun ja teet liitteen ohjeen mukaan tehtävät niin huoltajasi kuittaa vaikka riparipassin taakse safarin tehdyksi. Huom. Safarin messusta ei saa messumerkintää, vaan osa safari kokonaisuutta.

Avaa tästä tehtävä/ohjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Hei rippikoululainen ja huoltaja! Rippikoulusunnuntai

Koronraajoituksista johtuen seurakuntamme kokoava toiminta on tauolla tai siirretty etäyhteyksien päähän. Myös jumalanpalvelukset toimitetaan ainoastaan striimattuna, ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Sen takia viikon päästä oleva rippikoulusunnuntai toteutetaan striimin välityksellä seurakunnan Facebook-sivun ja nettisivujen kautta.  

Striimattu jumalanpalvelus löytyy tämän linkin takaaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Facebook) suorana 31.1.2021 klo 10 ja säilyy Facebookissa sen jälkeen tallenteena n. 2 viikkoa.  

Jos et onnistunut katsomaan ko. jumista voit katsoa jonkin muun messun.

Lähiaikoina lähetämme teille myös linkit esittelyvideoihin kirkoistamme, jotka täydentävät rippikoulusunnuntain kokonaisuutta. Yleensä pääset käymään omassa kotikirkossasi rippikoulusunnuntaina, jolloin kirkon käytäntöjä esitellään, nyt se tehdään videon avulla. Katso oman lähikirkkosi esittely videolta.

Klaukkala https://youtu.be/f4Nzho2kIoQLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rajamäki https://youtu.be/7hrPFjUDv3cLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Nurmijärvi https://youtu.be/dDV3U1iyH0oLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulusunnuntaihin osallistuminen on pakollinen osa rippikoulua, josta saa messuleiman riparipassiin. Normaalisti passit on jaettu rippikoulusunnuntain yhteydessä, mutta tänä keväänä ne jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Rippikoulusunnuntain osalta “leimaus” tapahtuu jälkijättöisesti huoltajan toimesta, kun saat itsellesi riparipassin. Leirin ohjaajat ohjeistavat passin käytön tapaamisessa. 

Muutostoiveita on tullut jonkin verran, niihin vastataan kunhan löytyy mahdollisia vaihtoja. Tänä vuonna mukaan tuli niin paljon, että ryhmät ovat täynnä, joten vaihdot onnistuu vain päittäinvaihtaen. 

Muualla rippikoulun suorittavat saavat riparipassinsa postitse lähiviikkoina. 

 

Yhteistä rippikouluvuotta odottaen, 

Rippikouluvastaavat Johannes, Timo ja Ida 

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin on auki 15.10.-10.11.2020

Kaikille seurakunnan 2006 syntyneille seurakunnan jäsenille postitetaan info vk 41 lopulla.

Kouluille on lähetetty 8lk opettajille esittelyvideo. Se on myös tuossa vieressä.

Infon kaikki olennaiset tiedot päivittyvät näille sivuille.

 

 

 

Nuortenilloissa kivaa ohjelmaa ja jutustelua!

Limu käteen ja liity seuraan linkistä: bit.ly/nurtsinnuoretLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraa meitä myös IG:ssä :  @nurtsinnuoret

 

 

Johannes Haapalainen

pastori Klaukkalan kirkkopiiri Rippikoulutyö Nurmijärven seurakunta

+358505417061 rippikoulu.nvi@evl.fi

Timo Liimatta

Nuorisotyönohjaaja Rippikoulutyö Nurmijärven seurakunta

+358405661475 rippikoulu.nvi@evl.fi

Eeva-Maria Kanerva

Johtava nuorisotyönohjaaja Nurmijärven seurakunta

+358444220541 eeva-maria.kanerva@evl.fi

 

 

 

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Tervetuloa rippikouluun 2021 Nurmijärven seurakunta Rippikoulu.
Te olette maailman valo. Kuvassa nuorimies
YouTube-video