Rippikoulu

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt. 28: 18–20)

 

18.3.2020 - Rippikoululaisille lähetetty viesti koronavirusepidemiaan liittyen

Hei rippikoululainen / rippikoululaisen huoltaja! 

Tässä lisää infoa rippikoulusta Nurmijärven seurakunnassa koronavirusepidemian muutettua suunnitelmia. Seurakunnan kaikki kokoava toiminta on tauolla toukokuun loppuun saakka. Viimeisimpien ohjeistuksien myötä myöskin sunnuntain messu toteutetaan ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Nurmijärven seurakunta striimaa sunnuntaisin yhden messun klo 10. Sitä voi seurata Nurmijärven seurakunnan Facebook-sivulta. 

Rippikoulutoiminta on siirtynyt virtuaaliseksi toukokuun loppuun saakka. Riparien omat tapaamiset on myös peruttu, siirretään myöhemmäksi tai ne toteutetaan verkossa. Näistä riparien omista jutuista lisää infoa tulee oman riparin työntekijältä jossain vaiheessa. Fyysisiä tapaamisia ei kuitenkaan pidetä! Talven rippikoulujen konfirmaatiot siirtyvät toukokuusta johonkin myöhempään ajankohtaan. 

Teemme huhtikuun aikana verkossa suoritettavan seurakuntasafarimateriaalin. Lisää infoa tähän materiaaliin liittyen tulee viimeistään toukokuun alussa. 

Toukokuussa tiedämme paremmin, voidaanko kesän rippileirit toteuttaa ja miten. 

Vaikka seurakunnan fyysinen toiminta onkin tauolla, ei kirkko tai seurakunta ole kadonnut mihinkään. Rippikoulupassin merkintöjen kerääminen jatkuu näin poikkeusoloissa verkossa, minne kaikki seurakunnan toiminta on siirtynyt. Pyydämme huoltajia kuittaamaan nuoren riparipassiin kun tämä on osallistunut verkossa johonkin kirkon toimintaan. Kirjatkaa mitä, missä ja mistä. Alla mahdollisuuksia: 
- Nurmijärven seurakunnan nuorten toiminta verkossa: seuraa IG:ssä @nurtsinnuoret ja ajankohtaisuutiset https://www.nurmijarvenseurakunta.fi/tule-mukaan/nuorille/ajankohtaista . Lisää verkkonuorisotyötä on tulossa, kunhan nuorisotyö saa asian organisoitua. Viimeisimmät infot IG:stä. 
- Nurmijärven seurakunnan striimattu jumalanpalvelus ‘Nurmijärven seurakunta’ -Facebook-sivulla 
- Live-kirkon toiminta: https://livekirkko.fi/livekirkko-ry/livekirkko-tarjoaa-uskon-harjoittamisen-mahdollisuuden-epidemia-aikanakin/ 
- TV-jumalanpalvelus joka sunnuntai klo 10 

Lisää tietoa tilanteesta seurakunnan toiminnan osalta seurakunnan nettisivuilta www.nurmijarvenseurakunta.fi 

Kaikissa huolissa ja murheissa voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Seurakunta avaa myös puhelinnumeron, johon voi soittaa eri kysymyksissä ja pyytää apua. Diakonit ja papit ym. vastaavat numeroon vuorollaan. Rippikouluasioissa voit olla yhteydessä myös oman riparisi työntekijöihin. 

Näin epävarmuudenkin keskellä saamme luottaa siihen, että rakastava Isä Jumala on kanssamme. Antakoon kolmiyhteinen Jumala Pyhän Henkensä kautta lohtua ja turvaa sinun arkeesi. 

T. Johannes ja Timo, Rippikoulutiimi