Nuorten vaikuttajaryhmä

Ajankohtaista

• Uuden vaikuttajaryhmän jäsenten haku auki 7.5-13.5. Uuden vaikuttajaryhmän kokoontuminen vanhan ryhmän kanssa nuorten kevätbileiden jälkeen 16.5. klo 16-17 Teamsissa osoitteessa bit.ly/nurtsinnuoret.
  • Vaikuttajaryhmän 2021-2022 syksyn tapaamiset ovat:

5.9. klo 16-19
    Syysmiitti -esittäytyminen, ohjelmassa mukana. .

La 2.10 klo 10-15 vaikuttajaryhmän tapaaminen kirkonkylän nuorisotalolla

Pe 29.10. klo 18-21.30 EWJ  (valmistelussa ja toteutuksessa mukana).

Mukana lasten oikeuksien viikolla 15.-21.11 /lasten oikeuksien päivässä  20.11.

Ma 22.11.
    Klo 18-20 kokous nuorisotalolla/teams

Su 12.12.
    Klo 18-20 kokous nuorisotalolla/teams

Nuorten yhteinen joulujuhla 17.12 Nurmijärven kirkolla ja seurakuntakeskuksessa.

Mikä vaikuttajaryhmä ja miksi?

Kirkolliskokous päätti marraskuussa 2019, että seurakuntiin tulee perustaa Nuorten vaikuttajaryhmä. Nuorten vaikuttajaryhmätoiminnassa on kyse osallisuuden vahvistamisesta. Kuulluksi tuleminen vahvistaa osallisuuden ja merkityksellisyyden kokemusta ja samalla se lisää yhteisöön kuulumisen tunnetta. Osallisuudessa on kyse kristillisen identiteetin vahvistamisesta, siitä että voi kokea olevansa osa itselleen merkittävää yhteisöä, tulla siinä kuulluksi ja vaikuttaa sen toimintaan ja päätöksiin.

Kirkkojärjestyksen luku 10 § 4

”Lapsen edun edistämiseksi kirkon viranomaisen on päätöksen valmistelussa arvioitava ja otettava huomioon sen vaikutukset lapsiin. Vaikutusten arvioinnin tekee se viranomainen, joka käsittelee asiaa ensimmäisenä. Lapsella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta.

Nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi seurakunnan on asetettava nuorten vaikuttajaryhmä ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vaikuttajaryhmä voi olla usean seurakunnan yhteinen.

Vaikuttajaryhmän tehtävänä on vaikuttaa asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon sekä osallistua seurakunnan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Vaikuttajaryhmään valittavien tulee olla konfirmoituja alle 29-vuotiaita seurakunnan jäseniä.”

Nuorten vaikuttajaryhmä Nurmijärven seurakunnassa

Ensimmäinen nuorten vaikuttajaryhmä valittiin keväällä 2020 ja sen toimikausi on yksi vuosi (1.9-31.8). Vaikuttajaryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa (paitsi kesällä) ja kokouksista saa palkkion.  Uusi vaikuttajaryhmä valitaan aina toukokuussa ja myös aiemmin vaikuttajaryhmässä toimineet voivat hakea uudelle kaudelle. Katso tarkemmin hakusivulta. Vaikuttajaryhmässä on paikalla myös seurakunnan lapsiasiahenkilö. Vaikuttajaryhmän osallisuus seurakunnan hallinnossa selkenee keväällä 2021 ja päivittyy tänne.

Vaikuttajaryhmässä tutustutaan seurakunnan toimintaan, rakenteeseen, hallintoon ja ollaan mukana toiminnassa itse suunnitellulla tavalla - vaikuttajaryhmä on erityisesti paikka vaikuttaa, suunnitella toimintaa, toteuttaa, olla ideoimassa -ja viettää myös kivaa aikaa yhdessä! Vaikuttajaryhmälle voi lähettää myös palautetta, toiveita, ideoita - kaikki käsitellään ja pohditaan. Vaikuttajaryhmä on ennen kaikkea nuorten oma ääni seurakunnassa!

Vaikuttajaryhmä 2021-2022

1. Vieno Lindell (Perttula)

2. Ilona Tolvanen (Kla)

"Olen 18v. tyttö Klaukkalasta! Olen erittäin iloinen ja sosiaalinen ihminen. Harrastan/valmennan koripalloa. Käyn Arkadian Yhteislyseota."

3. Vilma Pulkkinen (Rki)

"Olen 21v, edustan vaikuttajaryhmässä nuoria aikuisia. Asun Rajamäellä ja opiskelen Helsingin Diakissa kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Olen tavattavissa Rajamäen Mahiksessa keskiviikkoisin klo 16-18."

4. Enna Pursiainen (Perttula)

"Olen 17v. tyttö Perttulasta ja käyn toista vuotta lukiota Arkadian yhteislyseossa. Olen positiivinen ja rauhallinen. Sen lisäksi, että tulen kaikkien kanssa toimeen, olen helposti lähestyttävä. Ohjaan kaksi kertaa viikossa seurakunnan kerhoa. Leireily ja luonnossa liikkuminen ovat lähellä sydäntäni."

5. Jasmin Ruotsalainen (Kla)

"Olen 19v. nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelija Klaukkalasta. Harrastuksena ohjaan teatteria, jonka lisäksi teen käsitöitä. Tavoittelen myös mielenterveystietoisuuden lisääntymisestä eri sosiaalisen median kanavissa."

6. Klaara Korsisaari (Kla)

"Olen 17v tyttö Klaukkalasta, opiskelen Kallion lukiossa. Olen luonteeltani valoisa, toimelias ja tykkään olla elämässäni aktiivinen ja kokeilla uusia asioita. Olen ensimmäistä vuotta mukana vaikuttajaryhmässä."

Vaikuttajaryhmä 2020-2021

1. Vieno Lindell (Perttula)

2. Niko Vuori (Nvi)

3. Ukko Hertell (Röykkä)

4. Noora Pellinen (Nvi)

5. Ilona Tolvanen (Kla)

6. Vilma Pulkkinen (Rki)

Kuvassa nuoria nuotiolla

Anna palautetta vaikuttajaryhmälle

Voit laittaa ajatuksia, toiveita ja palautetta vaikuttajaryhmälle nuorisotyöstä ja nuorten toiminnasta. Palautelomake aukeaa tämän linkin takaa. Huomioithan, että palautelomake on toteutettu Google Forms -palvelulla, joten älä lähetä sen kautta mitään arkaluontoista tietoa.

Lisää tietoa vaikuttajaryhmästä ja sen toiminnasta johtavalta nuorisotyönohjaajalta Eeva-Maria Kanervalta.