Vanhempansa menettäneille 7-12- vuotiaille

Lasten sururyhmä

Sururyhmä on mahdollisuus jakaa surua. Vertaisryhmässä surun kokeneet lapset käyvät läpi tunteitaan ja ajatuksiaan. Ryhmä on toiminnallinen. Lapset mm. maalaavat, liikkuvat, muovaillevat ja kirjoittavat.

Lapsi saa kokemuksen siitä, ettei ole yksin. Suositeltavaa sururyhmään osallistumiselle on, että läheisen kuolemasta on kulunut ainakin vuosi.

Ryhmä aloittaa ti 12.9.2023. Tapaamisia on 8 kertaa.

Ryhmänohjaajina toimivat perhetyön diakonit Kirsi Kalliotähti ja Tarja Kolari, lastenohjaajat Kirsi Marila ja Kirsi Risto sekä kappalainen, taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja Leena Sipola.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset pe 28.7.2023 mennessä: Kirsi Kalliotähti puh. 044 422 0535 tai kirsi.kalliotahti@evl.fi.

Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä, ryhmä kootaan keskustelujen perusteella.

Vanhemmille mahdollisuus surun käsittelyyn samaan aikaan omassa ryhmässä. Hyödynnämme ryhmässä taiteen eri menetelmiä kuten kuvataidetta, kirjoittamista ja musiikkia. 

Lasten sururyhmä

Sururyhmä on suunnattu 7-12-vuotiaille lapsille ja suosisteltavaa on, että läheisen kuolemasta on kulunut ainakin vuosi. Sururyhmän ohjaajina toimivat seurakunnan omat koulutetut työntekijät.

Syksyinen vaahteranlehti, jota kannattelee käsissään kaksi piirrettyä enkeliä
Syksyinen vaahteranlehti, jota kannattelee käsissään kaksi piirrettyä enkeliä.

Lapsi suree menetystä samoin kuin aikuinen, mutta lapselle ominaisin tavoin. Surusta ja ikävästä saa ja on hyvä puhua. Sururyhmä on yksi mahdollisuus jakaa surua. Sururyhmään osallistuessaan lapsi saa kokemuksen siitä, ettei hän ole yksin.

Tavoitteena on tarjota lapselle vertaisryhmä, jossa samantyyppisiä asioita kokeneet tai samanlaisessa elämäntilanteessa olevat lapset käyvät läpi ajatuksiaan ja tunteitaan toiminnan ja keskustelujen kautta.

 

Tiedustelut ja lisätiedot: 

lastenohjaaja Kirsi Risto 050 366 3692

lastenohjaaja Kirsi Marila 050 383 0583