Toinen vanhemmista vankilassa

Diakoni Johanna Tontti vastaa yhteyksistä vankeihin ja heidän perheisiinsä.

Jos Sinulla on kysymyksiä näihin asioihin liittyen , ole hyvä ja ota yhteyttä p. 050 560 9847 tai johanna.m.tontti@evl.fi.

Portti vapauteen

on verkkopalvelu rangaistuksesta vapautuville, heidän läheisilleen ja ammattilaisille: www.porttivapauteen.fi

Palvelussa muun muassa:

• Opas vankilasta vapautuvalle
  • Vankiloiden vierailuohjeet tapaajille
  • Tietopankki
  • Sosiaalityöntekijä, perheterapeutti ja oppimisvalmentaja vastaavat kysymyksiin
  • Tietoa, linkkihakemisto
  • Omat sivut lapsille
  • Käsikirja ja hyviä toimintatapoja ammattilaisille

Kriminaalihuollon tukisäätiö (KRITS) ylläpitää Portti vapauteen -palvelua yhdessä Rehellistä elämää-järjestöverkoston kanssa.

Vankien omaiset VAO ry on valtakunnallinen vetaistukiyhdistys vankien läheisille.

Jouduitko rikoksen uhriksi tai todistajaksi ja tarvitset käytännön tai henkistä tukea? Ota yhteys rikosuhripäivystykseen tai seurakuntaasi.

Rikoksen uhrina

Rikoksen tekijöitä pidetään helposti pahoina ja paatuneina. Kirkon vankilatyössä näkyvä henkinen ja hengellinen hätä kertovat kuitenkin muuta.

Rikoksen tekijä

Monet seurakunnat ja kristilliset järjestöt auttavat vapautumassa olevia tai vapautuneita vankeja uuden arjen alkuun pääsemisessä.

Vapautuessasi

Rikoksen uhrien ja tekijöiden parissa työskentelee satoja vapaaehtoisia tukihenkilöitä.

Vapaaehtoiseksi auttajaksi?

Rikos järkyttää tekijän, uhrin ja näiden läheisten mieliä. Se horjuttaa perusturvallisuutta hajottaa luottamukseen perustuvaa yhteiskuntaa.

Rikos koskettaa monia