Nainen pitää maapalloa kainalossaan.

Lähetys- ja avustustyö

Työmme on laaja-alaista tukea ja rukousta lähellä ja kaukana elävien lähimmäistemme puolesta. Jokaista kristittyä kutsutaan mukaan yhteistyöhön. 

Kansainvälisyys näkyy muun muassa lähetystyön, kansainvälisen diakonian, ystävyysseurakunnan, keräysten, Kauneimpien joululaulujen, maahanmuuttaja- ja monikulttuurisen työn, ryhmien kokoontumisten, rukouksen, liikunnan ja erilaisten vierailujen ja koulutusten kautta.  

Monikulttuurista työtä teemme yhdessä ekumeenisestiLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä Nurmijärven kunnan, Setlementti Louhelan, SPR:n ja muiden paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Tule mukaan lähetyspiireihin, monikulttuurisiin kohtaamisiin ja muihin kansainvälisen vuorovaikutuksen tilanteisiin. Voit pyytää lähetyssihteerin vierailemaan luonasi, tapahtumissa, kerhoissa, kouluilla ja muissa tilanteissa kertomassa ja kouluttamassa lähetyksen- ja monikulttuurisuuden teemoista. 

Yhteistyökumppanit 

Seuraavat työntekijät ja kohteet tukevat ihmisiä ympäri maailman. Seurakunta tukee työtä taloudellisesti ja rukouksin.

Työntekijämme maailmalla:

Projektit, joita tuemme:

Tuemme myös:

Ystävyysseurakunnat ja -rovastikunta

  • Mõisakülan seurakunta Virossa 
  • Viljandin rovastikunta Virossa, yhdessä Tuusulan rovastikunnan kanssa

Halutessasi voit saada ajankohtaiset kuulumiset sähköisesti tai kirjeitse itsellesi. Kysy lisää lähetyssihteeriltä.

Ole mukana

Lähetyksen käsityöt

Lähetyksen käsitöitä tehdään Ystävyyden kammarilla maanantaisin klo 10-14.

Käsitöitä tehdään myytäväksi lähetystyön hyväksi. Ryhmässä on mahdollista saada ohjeistusta käsitöiden tekoon muilta ryhmäläisiltä. Varsinaista ohjaajaa ryhmässä ei ole, vaan ryhmä toimii "toinen toista auttaen".

Ajoittain vierailijoita lähetystyön teemasta kertomassa. 

Mahdollisuus osallistua Bangkokin alueen kummilasten tukemiseen yhdessä ryhmän kanssa. Tuen kautta lapset saavat mahdollisuuden turvalliseen lapsuuteen ja koulunkäyntiin, sillä tuetaan myös perheitä ja yhteisöjä. 

Kaikkein tärkeintä kuitenkin kokoontua yhteen mukavalla porukalla yhteisen harrastuksen pariin. Tervetuloa käsityön ystävät!

Kokoontumisia luotsaavat Eeva-Riitta Rokkonen ja Anne Huhtinen.

Israel-ilta

Kerran kuussa tiistaisin Ystävyyden kammarissa klo 18

Ilta muodostuu Israeliin liittyvästä ajankohtaisesta tietoudesta, yhteisestä keskustelusta ja hartaudesta. Ajoittain mukana Israelin asiantuntijoita.

Iltoja organisoi Marjatta Airaksinen.

Kirkonkylän lähetyspiiri

Lähetyspiiri kokoontuu parillisilla viikoilla keskiviikkoisin klo 13-14.30 seurakuntakeskuksen pienissä saleissa. 

Lähetyspiirissä kuulet ajankohtaista tietoa seurakuntamme yhteistyökumppaneiden työstä maailmalla. Mukana ajoittain lähetysjärjestöjen edustajia sekä seurakunnan työntekijöitä.  

Lähetyspiiri alkaa yhteisellä hartaudella, jonka jälkeen kahvit, asiaosuus ja loppurukous. Voit tukea lähetystyötä vapaaehtoisella kahvimaksulla. 

Ryhmää luotsaavat Päivi Leino ja Riitta Patjas.

Rajamäen lähetyspiiri

Lähetyspiiri kokoontuu tiistaisin klo 12-13.30 parittomilla viikoilla Rajamäen kirkon seurakuntasalissa.  

Lähetyspiirissä kuulet ajankohtaista tietoa seurakuntamme yhteistyökumppaneiden työstä maailmalla. Ajoittain mukana lähetysjärjestöjen edustajia sekä seurakunnan työntekijöitä.  

Lähetyspiiri alkaa yhteisellä hartaudella, jonka jälkeen kahvit, asiaosuus ja loppurukous. Voit tukea lähetystyötä vapaaehtoisella kahvimaksulla. 

Piiriä luotsaa Anneli Runsten. 

Klaukkalan lähetyspiiri

Lähetyspiiri kokoontuu parittoman viikon keskiviikkona klo 13.30-15 Klaukkalan kirkon takkahuoneessa. 

Lähetyspiirissä kuulet ajankohtaista tietoa seurakuntamme yhteistyökumppaneiden työstä maailmalla. Ajoittain mukana lähetysjärjestöjen edustajia sekä seurakunnan työntekijöitä.  

Lähetyspiirin aluksi kahvit ja hartaus, jonka jälkeen asiaosuus ja loppurukous.  

Voit tukea lähetystyötä vapaaehtoisella kahvimaksulla. Klaukkalan lähetyspiirin kahvimaksut ohjataan Klaukkalasta kotoisin olevan Kirsi Salmelan työlle Thaimaassa Suomen Lähetysseuran kautta. 

Ryhmää luotsaa Birgit Tolvanen.   

Hyvän sanan iltapäivä

Iltapäivää vietetään seurakuntakeskuksen isossa salissa kerran kuukaudessa sunnuntaina kello 15. 

Yhteinen iltapäivänvietto aloitetaan vierailijan alustuksella.  Tilaisuuden aikana mahdollisuus esirukoukseen. Lopussa kahvitarjoilu. Lastenhoito on järjestetty. 

Yhteistyössä Uudenmaan Kansanlähetyksen kanssa.  
Iltapäiviä organisoi Mika Patjas. 

Tilaisuudet striimataan mahdollisuuksien mukaan.

Linkkiä voi pyytää Mika Patjakselta

Lahjoita 

  • Vanhoja (tai uusiakin) postimerkkejä, -kortteja ja rahoja, jotka huutokaupataan lähetysjärjestöjen toimesta. Tuotto käytetään esimerkiksi kasvatuksen ja koulutuksen edistämiseen kehitysmaissa. 
  • Voittoja arpajaisiin. 
  • Lankoja, joista kudotaan villasukkia myyntiin.  
  • Vanhoja silmälaseja, jotka lahjoitetaan kehitysmaihin uusiokäyttöön. 

Tarvikkeet voit tuoda lähetyksen toimistolle, Kirstaantie 5-7, tai Rajamäen tai Nurmijärven kirkoille. 

Vapaaehtoiseksi 

Lähetyksen ja monikulttuurisuuden toiminta mahdollistuu vapaaehtoisten työpanoksella. Tule mukaan mahdollistamaan toiminta Nurmijärvellä ja sitä kautta myös maailmalla. Ota yhteyttä tai katso seurakunnan vapaaehtoistehtäviä täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä